«Євросолідарність» вимагає фінансувати Армію, а не канали зрадників

Фракція «Європейська Солідарність» у ВР вимагатиме на найближчому засіданні парламенту негайного перерозподілу бюджетних коштів на підтримку ЗСУ. Це злочин – в нинішніх умовах фінансувати з бюджету олігархічні телеканали, зокрема, «1+1».

Співголови фракції озвучили ці вимоги на засіданні погоджувальної ради у пʼятницю, 26 травня.

Днями Петро Порошенко виграв суд у «Телерадіокомпанії «Студія 1+1», яка судиться з п’ятим Президентом за його слова, що канал у редакційній політиці керувався настановами Ігоря Коломойського.

Навіть Печерський суд Києва вимушений відмовити в задоволенні позову «1+1», які вимагали визнати недостовірною інформацію про їхню залежність від підсанкійного в США і інших цивілізованих країнах олігарха.

«Європейська Солідарність» неодноразово звертала увагу на заангажованість телеканалу «1+1», який проводив найбрудніші інформаційні кампанії проти опозиції і членів нашої політичної команди, не гребучи брехнею про «вбив брата» та інші фейки.

Але змушені вибачитися перед колективною мосейчук, бо ж дійсно, вони не на 100% належать Коломойському. На 25% – родині Медведчуків.

Саме цим, мабуть, пояснюється те, що прайм тайм телеканалу роками було віддано Шуфричам, які просували в голову українців кремлівські наративи; а за тиждень до війни канал запрошував в ефір Собчак та інших росіян, які зверхньо повчали українців, як нам жити.

Сьогодні міністр інформаційноі політики і культури, який до свого депутатства керував цією фабрикою фейків, маніпуляцій і брехні, сприяє виділенню мільйонів гривень з українського бюджету на підтримку каналу «1+1».

«ЄС» публічно звертається до РНБО з вимогою накласти санкції на канал, який належить підсанкційному олігарху і родині особи, яку звинувачують у державній зраді. За фінансування олігархів в умовах війни рано чи пізно прийдеться відповідати.

Тому «ЄС» вимагає фінансувати Армію, а не канали зрадників.

Відповідні зміни до бюджету, в яких пропонуємо перерозподілити 2 млрд з олігархічних, російськомовних каналів і нікому не потрібних марафонів, фракція давно зареєструвала в ВР. Питання – чому їх не виносять в сесійну залу ті, хто кричить про боротьбу з олігархами, а на практиці продовжує їх фінансувати.

Джерело