Залужний підтримує збільшення оплати на передовій та відпустки до 30 днів

Вікторія Сюмар

Аби заблокувати таки 30 тисяч, ОП відправив в Раду все військове керівництво, перед тим підписавши від них листа.

Цей прийом називається – Важка артилерія. Бо, як каже міністр фінансів, грошей в країні немає. Натомість проблема з оплатою військовослужбовців є. І її точно треба вирішувати, навіть якщо не в форматі прийнятої раніше правки.

Все, що прозвучало від генерала Залужного, це прохання збільшити оплату тим, хто сьогодні в окопах, бо при такій інтенсивності вогню 100 тисяч – мало. Як мало пораненим 700 грн на місяць і курсантам.

Тому в Раді буде створено робочу групу з усіх, яка впродовж 10 днів має запропонувати справедливий розподіл і справедливе збільшення оплати військовим.

Дай Боже мудрості. Бо не поважати свою армію в час війни – це найбільший абсурд.

PS. До речі, Головком підтримав нашу ініціативу щодо 30 днів відпустки військовим замість 10 днів. Це найважча робота в світі. З якої досі не можна звільнитися (демобілізуватися). Воїни мають мати відпустку і бодай місяць на рік бачити своїх дітей…


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Відгородитися військовими.

ЗЕботва вчора весь день горлала, мовляв, бачте? Генерал Залужний і начальник генштабу проти повернення доплати у 30 тисяч військовим, які перебувають у тилу! Мовляв, то політики грають на популізмі, а от військові…

Що це повна дурня, було зрозуміло зразу. Бо ну от не можуть військові заявити, ніби військовим не потрібні доплати. Офіцери генштабу і ставки головнокомандувача регулярно спілкуються з військовими в навчальних частинах і частинах забезпечення. Вони чудово знають, що з підрозділів логістики вже водії та логісти переводяться в бойові бригади – і логістика починає хитатися. Вони знають, що про переведення в бойові бригади подають рапорти інструктори і викладачі з учбових частин. Тощо.

Вже повірте, справді вправний військовий фахівець фронту не боїться і в бойовій частині служити йому набагато зручніше. За набагато кращі гроші.

Саме про це говорили з Залужним у Верховній раді депутати “Європейської Солідарності”. І Залужний озвучив своє бачення. По-перше, він вважає, що 100 тисяч на передовій – це мало. Треба більше. По-друге, головком підтримав пропозицію, аби солдатам давали не 10 днів відпустки, а 30. Тощо.

Іншими словами. Зелені затіяли відміну 30 тисяч, бо (як плаче мінфін) у держави немає грошей. Як таке сталося за умови, що 30 тисяч доплат були включені в бюджет 2023 р., очевидно. Яйця за 17 грн і автівки представницького класу для нардепів-служок купуються за гроші. Мономарафон задаром теж не працює – він коштів потребує.

Проте. Намагаючись прикритися військовими, зелені ризикують отримати ситуацію набагато гіршу, коли військові зажадають не повернення 30 тисяч, а виділення додаткових коштів.

Думаю, саме через це ЗЕботва вчора різко змінила платівку і почала співати: “Єрмак не дасть скривдити військових”. Класика жанру, не можеш подолати – очолюй. Продовжуємо спостерігати.

Автор