Виступ Петра Порошенка на Європейському Економічному Конгресі в Польщі (фото, відео)

Порошенко на конгресі в Польщі звернувся до союзників: Дайте Україні не десятки, а тисячі танків

Петро Порошенко під час виступу на Європейському Економічному Конгресі в Катовіце закликав союзників прискорити постачання необхідних озброєнь для ЗСУ. Зокрема, Порошенко наголосив, що Україні потрібні тисячі танків, а не дві сотні.

«Зброя – найвищий пріоритет. Ми повинні разом розуміти, що це не просто постачання зброї чи допомога Україні – ні, це інвестиції в європейську безпеку, у вашу безпеку. І ми маємо перевести європейську та світову економіку на військові рейки», – зазначив Порошенко.

Він також закликав пришвидшити переговори про постачання боєприпасів в Україну, щоб виробляти більше боєприпасів: «Нам потрібні боєприпаси. Боєприпаси є головним пріоритетом. Це війна нового типу, війна артилерії, війна боєприпасів, війна безпілотників, війна засобів радіоелектронної боротьби. Без амуніції виграти таку війну неможливо. У Бахмуті ми маємо 1 годину артилерійського обстрілу проти 15 російських. Як виграти бій із цим».

«Нам потрібна зброя, потрібна протиповітряна оборона. Нам потрібен реактивний винищувач. Чому? Тому що зараз росія починає використовувати плануючі бомби, які летять на 30 км потужністю 1000 кілограмів. Ніщо не захистить від цих бомб. Тільки якщо у вас є реактивний винищувач, що не дозволить росії досягти відстані», – говорить Порошенко.

«Нам потрібні системи РЕБ. Нам потрібні ракети великої дальності для знищення матеріально-технічного забезпечення їхніх військ, що йдуть в наступ. Нам потрібні танки. І я хочу подякувати Польщі за рішуче рішення, яке продемонструвало лідерство в танковій коаліції. Але я просто хочу нагадати, що українці знищили 3600 російських танків. А зараз у танковій коаліції ми отримуємо всього 200 з чимось. 3000 – і 200. Нам їх потрібно доставити не десятки, а сотні. І це ключовий фактор перемоги», – наголошує Порошенко.

«Всі ненавидять ідею замороженої війни. Як нам уникнути замороженої війни? Більше зброї, більше боєприпасів для українських Збройних Сил – нічого іншого не існує», – вважає Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Основне для санкцій – чи скорочують вони здатність путіна фінансувати війну

Петро Порошенко під час виступу на Європейському Економічному Конгресі в Польщі заявив, що ефективність санкцій проти росії вимірюється лише тим, наскільки вони зменшують воєнний бюджет держави-агресора.

«Особисті санкції – це ніщо, давайте навіть не говорити про це. Це легко і не дуже дієво. Основне для санкцій – це те, наскільки ми можемо скоротити російський експорт, наскільки ми можемо скоротити здатність путіна фінансувати війну», – вважає Порошенко.

«У цій ситуації нам потрібно бути достатньо креативними. Наприклад, зараз головним пріоритетом є санкції проти російського зрідженого природного газу, $85 млрд, які росія планує отримати від його поставок переважно до Європи у 2023 році. Треба це припинити. Нам не потрібно дозволяти цього робити», – зазначає Порошенко.

«Росіяни не мають технологій без європейських поставок, і росія не має для цього ринку. Тому нам потрібна страхова реформа, щоб не страхувати російські вантажі. Нам потрібно закрити Суецький канал для росії. Нам ще потрібно зробити багато справ», – переконаний Порошенко.

«Ми зараз маємо продемонструвати єдність. І світ має продемонструвати єдність, яка здивує путіна. Це єдиний шлях, що приведе нас до перемоги. До речі, риторика, яку ми не повинні поширювати, що світ, США, ЄС будуть разом з Україною «до кінця» – ні, вони повинні бути разом з Україною до перемоги», – наголосив п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко у Польщі закликав не блокувати аграрний експорт, який наповнює бюджет України

Петро Порошенко під час виступу на Європейському Економічному Конгресі в Польщі закликав розблокувати експорт сільськогосподарської продукції з України. Порошенко зазначив, що гроші, які отримує аграрний бізнес, наповнюють бюджет України, а це прискорює нашу перемогу.

«Україні потрібна фінансова підтримка – і я хочу звернути вашу увагу, йдеться не про відбудову. Ще надто рано. Ви повинні спрямувати гроші на зброю чи на те, щоб забезпечити Україні виживання. Чому? Тому що Україна втратила 45% своєї економіки. Через атаки на критичну інфраструктуру ми втратили 50% нашої енергетики, 79% нашої металургійної галузі. І зараз аграрний сектор забезпечує Україні більше 60% нашого експорту. Можете собі уявити, що станеться з економікою України, з робочими місцями, українським бюджетом, українським бізнесом, якщо зупинити і обмежити український аграрний сектор», – зазначає Петро Порошенко.

«Будь ласка, давайте перейдемо до позиції компенсації фермерам. Але не скорочувати поставок. Бо я їхав до Польщі з Києва і бачив 30-ти кілометрову чергу українських вантажівок, тому що їх зупинили, вони сидять і чекають там», – зазначає Порошенко.

«Я хочу подякувати Польщі, польському народу, Сейму, уряду, президенту, прем’єр-міністру. Польща, ви рятуєте мільйони життів українських жінок і дітей. Ви демонструєте лідерство в постачанні нам зброї. Продемонструйте лідерство в економічній підтримці нас. Ви є великим поборником вступу України до НАТО та ЄС. Будь ласка, збережіть цей вектор», – звернувся Порошенко до польських партнерів.

Під час зустрічі з Комісаром ЄС з питань бюджету Йоганнесом Ганом Порошенко також закликав Євросоюз терміново скасувати обмеження на експорт сільгосппродукції з України.

«Висловив стурбованість розвитком подій щодо незаконного запровадження кількома сусідніми державами-членами ЄС заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції. Я наголосив на важливості негайного відновлення та продовження режиму лібералізації торгівлі та українського експорту до ЄС в умовах війни», – повідомив Порошенко у Facebook.

Петро Порошенко зазначає: Україна не хоче просити фінансову допомогу, Україні треба дати можливість виготовляти і продавати свою продукцію.

«Ці заборони зупиняють українську перемогу. І це неприпустимо», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

Автор