«Слуги» копіюють путінські закони

Ірина Геращенко

Депутат Мазурашу вправно грає вар’ята, коли реєструє законопроєкт про кримінальну відповідальність за фейкові акаунти і брехню в інтернеті.

Але очевидно, що автор цього трешу аж ніяк не Мазурашу. Так само, як постанову про передачу в лізинг каналу Рада формально зареєстрував якийсь ноунейм, і це була його перша і остання ініціатива. А справжні ініціатори сидять на Банковій.

Владі подобається марафон, наступна мета – єдіномисліє в мережі. Аби всі позитивні могли безкарно ображати військових і принижувати опозицію, а от за критику влади впаяють кримінал.

Ми це вже все проходили в січні 14-го, коли ПР намагалася протягти диктаторські закони. Це погано закінчилося.

Зараз влада знову промацує ґрунт, наскільки суспільство готове до ще більшого закручування цензурних гайок під соусом воєнного стану.

Безумовно, ці ініціативи не мають нічого спільного з демократією і євроінтеграційним вибором. Скоріше, схожі на фан клуб Орбана.

Правляча партія і керівництво ВР повинні негайно відмежуватися від ініціатив Мазурашу, чітко і публічно заявити, що це безумство ніколи не буде винесено в залу.


Борислав Береза

Законопроєкт, який потрапив у Раду, передбачає ув’язнення за критику влади.

– Охрініти!, – волали гості.

Поки українські воїни захищають Україну, депутати з фракції “Слуга Народу” копіюють російські закони та допомагають просувати в нашій країні “руZZкий мир”.

Ці шлепери пропонують за критику влади в соцмережах садити у в’язницю терміном від 5 до 7 років із конфіскацією майна. І це не жарт.

А запропонували це Мазурашу з Кузьміних. У першого помічника на хабарі взяли, а другого взяли на хабарі особисто, і він отримав підозру від НАБУ. Законотворці дуже не хочуть, щоб ми розповідали, як вони та їх шелупонь кримздять бюджетні гроші та вимагають хабарі. Браво!

У пояснювальній записці сказано, що законопроєкт розроблений здебільшого для боротьби з ботами та ботофермами у соцмережах, які “здійснюють деструктивну інформаційну діяльність на шкоду національній та держбезпеці України”. Ага, а вирішувати, хто саме “здійснює деструктивну інформаційну діяльність”, будуть ті, хто отримав підозру у корупції, купили дома на Печерську або купували яйця по 17 гривень.

Потужно! Монозброд не змінюється.

Автор