І так щотижня. Працюємо далі! (фото, відео)

Стоять на Бахмутському напрямку: Порошенко на Донеччині передав у 23-й стрілецький батальйон DAFи та техніку

Петро Порошенко під час поїдздки на Донеччину передав вантажівки DAF, рації, дрони з тепловізорами та Старлінки у 23-й окремий стрілецький батальйон, який зараз воює на Бахмутському напрямку.

«Я багато разів говорив, що на Донеччині відчуваю себе серед своїх. Серед тих, хто сили, здоров’я та життя поклав на захист свободи України. Окрім іншого, ми тут серед своїх, бо на донецькому напрямку воює величезна кількість партійців «Європейської Солідарності», волонтерів ГО «Справи Громад» та членів ГО «Res_Publica. Брати по Зброї», – зазначив Порошенко.

«Ми привезли бійцям DAFи для перевезення важкого краму, рації для зв’язку, дрони з тепловізорами, щоб бачити ворога і вночі. Старлінки та ще багато всього іншого», – розповів Порошенко.

«Готуємося до контрнаступу. У наших хлопцях не сумніваюся ні на секунду. А ми – допоможемо, чим зможемо», – запевнив він.

Командир 23 окремого стрілецького батальйону з позивним «Чех» подякував Петрові Порошенку та всій волонтерські команді за постійну підтримку. Порошенко та комбат «Чех» також обмінялися шевронами на згаду про сьогоднішню зустріч.

Порошенко у Facebook зазначає, що такі проекти стають можливими завдяки кожному, хто донатить на «Справу Громад»: «кожна ваша копійка доходить в найкоротший термін, найефективнішим способом до наших воїнів». Фонд Порошенка традиційно подвоює суму зібраних волонтерами коштів.

Як повідомив п’ятий Президент напередодні поїздки, у кілька бригад та батальйонів на Донеччину передадуть вантажівки DAF, 3 лазне-пральні комплекси, обладнаний реанімобіль, бронемашину, 200 шин, у тому числі для вантажівок КРАЗ, Старлінки, дрони, рації, ретранслятори, планшети та іншу техніку.

Джерело

 

Назвали «Оркодавом»: Порошенко привіз на фронт «Spartan», який попросили бійці, щоб доставляти БК на передову

Командування 251-го батальйону, який воює у Бахмуті, замовило волонтерам ГО «Справа громад» гусеничну машину, щоб доставляти боєкомплект та забезпечення в умовах бездоріжжя. Петро Порошенко під час поїздки на Східний фронт передав підготовлений британський «Spartan», а також генератори, Старлінки, дрони, гуму для автівок та інше оснащення.

Бійці випробували машину і одразу ж дали броньовичку ім‘я – «Оркодав». «Інших пропозицій не було, напишемо «Оркодав» і будемо давити орків. Жорстко, принципово. А знайти кращі кандидатури, які це можуть робити, неможливо», – пояснює Порошенко.

«Ми пишаємося тим, що наш «Spartan» буде возити боєкомплект для мінометки та артилерії саме 251-го батальйону, адже великий відсоток його бійців складають наші партійці та активісти ГО «Справа Громад» і ГО «Res_Publica. Брати по Зброї». Хлопці – справжні герої, які тримають оборону Бахмута і готують контрнаступ на найгарячішій ділянці фронту», – говорить Порошенко.

«Також хлопці просили передати легендарному генералу Забродському вітання із рішенням про те, що його талант буде застосовано на посаді заступника Головнокомандувача для забезпечення наступу. Це честь для мене, що наша команда складається саме з таких людей: волонтери, які здатні за 2 дні привезти броню на фронт, професіонал генерал Забродський, хлопці, що обороняють Бахмут», – написав Порошенко у Facebook. 

«Ми все, що можемо, віддаємо фронту. Ми пишаємося тим, як наші хлопці зараз воюють», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Гаага має стати Нюрнбергом для путіна – Порошенко

Гаага має стати Нюрнберзьким процесом для російського диктатора путіна та його поплічників – про це сказав Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Прямий» під час поїздки на Донеччину. Він зазначив, що ордер на арешт путіна – це сигнал, що очільник кремля має відповісти за злочини проти України.

«Для чого виписали ордер на його арешт? Для того, щоб його судити. Щоб він відповів за ті злочини, які він скоїв під час збройної агресії проти нашої держави. І там не лише той геноцид, який коїться проти України від Маріуполя до Бучі, від Ворзеля до Ізюму. А злочин, який здійснюється стосовно українських полонених, злочини по відношенню до українських дітей, які вивозяться з території України без будь – якої згоди батьків», – нагадав Порошенко.

«Для нас питання полонених – це в серці, і ми не забуваємо ні полонених азовців з Азовсталі,ні прикордонників, ні нацгвардійців, ні військовослужбовців ЗСУ. І за все це путін буде відповідати – за вбивство українців, за злочини проти людства», – наголошує п’ятий Президент.

«Я вірю в те, що це не просто символічний акт, хоча і це не треба недооцінювати. Символічний акт, який на сьогоднішній день робить неможливими зустрічі з путіним, бо він максимально токсичний. Він – військовий злочинець, і будь-які переговори з ним є підтримка злочину, є підтримка агресора. І думаю, що це дуже правильна позиція», – вважає Порошенко.

«Але наша мета – перемогти, викинути русню з кожного клаптика української землі. І наша мета, щоб путін в Гаазі опинився за гратами, щоб він відповів і щоб весь світ побачив, що це зло буде покарано. путін дуже любив посилатися на досвід Нюрнберга – от Гаага має стати Нюрнбергом для путіна», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко під Бахмутом розказав, що потрібно для перемоги України

Петро Порошенко під час поїздки в район Бахмута в інтерв’ю «Прямому» каналу розповів про складові української перемоги. П’ятий Президент під час поїздки на Східний фронт зустрівся з десатниками бригад ДШВ, артилеристами та бійцями стрілецьких батальйонів і передав їм техніку та оснащення.

«Ми маємо три необхідних складових нашої перемоги. Перше – це мотивація, і у нас її більш ніж достатньо. І ми, і ви мали можливість сьогодні в цьому переконатися», – говорить Порошенко.

«Друге – це зброя, і її недостатньо. НАТОвських калібрів, артилерії, бойових броньованих машин – нам їх постачають, але їх поки що недостатньо. І зовсім недостатньо амуніції, тобто боєприпасів», – констатує Петро Порошенко.

«Я під час зустрічі з нашими міжнародними партнерами казав: проблема не в тому, щоб ви просто відвантажували зі своїх складів, а щоб ви перевели свою економіку на військові рейки. Щоб ви навчилися єдиним закупівлям боєприпасів для України», – пояснює п’ятий Президент.

«Я сподіваюся, на наступному тижні Євросоюз прийме це історичне рішення. А по-друге, щоб налагодили цілодобове 24/7 виробництво боєприпасів для України, що і буде потужним фактором нашої майбутньої перемоги», – зазначає Порошенко.

«Я намагався донести: «це ви не допомагаєте Україні. Це ви інвестуєте у власну безпеку, а українці платять за це найбільшу ціну», – зауважує Порошенко.

«Але повертаючись з Донецької області, я можу наголосити, що ти завжди сповнений оптимізмом. Не «побєдобєсієм». Тут все зрозуміло. Тут все абсолютно чітко», – наголошує Порошенко.

«І сьогодні незважаючи на те, що втома, незважаючи на те, що є прохання збільшити постачання БК, я був дуже радий бачити, як у наших хлопців палають очі. Як вони твердо тримають позиції. І коли в них в очах немає страху, точно його немає в мене, точно його немає в волонтерів. І я пишаюся ними, бо вони зараз виконують дуже важливу функцію», – говорить Порошенко.

Загалом під час цієї поїздки Порошенко з волонтерами привезли у війська 4 вантажівки DAF, 3 лазне-пральні комплекси, обладнаний реанімобіль, бронемашину, 200 шин, у тому числі для артилерійських тягачів КРАЗ, Старлінки, дрони, рації, ретранслятори, планшети, іншу техніку та оснащення на суму 15 млн гривень.

Допомогу отримали два окремих стрілецьких батальйони, батальйон ТрО, чотири бригади Десантно-штурмових військ (80-та, 77-ма, 79-та і 25-та), та зведений загін мобільного резерву угруповання, які воюють на Донеччині.

Джерело

 

Петро Порошенко: Генерал Забродський фактично є «батьком» українських ДШВ, один з найталановитіших воєначальників ЗСУ

Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Прямий» під час поїздки на Донбас зазначив, що залучення бойового генерала Михайла Забродського до керівництва ЗСУ дозволить максимально ефективно використати його військових досвід і стратегічне бачення.

«Генерал Забродський – з перших днів на війні. Так, він з нами був на Лаврській 20 лютого. Але потім він увесь час перебував радником Головнокомандувача Збройних Сил генерала Залужного. І дуже ефективно працював у Генеральному штабі», – зазначив Порошенко.

«Я можу сказати, що це – один із найталановитіших наших воєначальників. Він не просто був легендарним комбригом 95-ї. Я згадую, що коли була критична ситуація і в ДАПі, і на окремих блокпостах по дорозі, і в Дебальцево, то Забродський сам сідав у танк, брав з собою своїх героїчних десантників і пробивав будь-які позиції. Починаючи від рейду по тилам, коли після Іловайська ми завдали удар і знищили десятки солдат русні, які вдерлися до нас в 14-му, і завершуючи плануванням стратегічних операцій вже на посаді командувача створених моїм указом як окремого виду Збройних сил Десантно-штурмових військ», – нагадав п’ятий Президент.

«Він був їх першим командувачем і де-факто «батьком». І я дуже тішуся, що зараз йому надійшла пропозиція від Залужного. Я думаю, що він буде призначений указом Верховного Головнокомандувача заступником Залужного, і думаю, що буде відповідати за планування та здійснення стратегічних операцій. Це значно посилить потенціал наступальних квітневих операцій, які будуть здійснюватися Збройними силами», – переконаний Порошенко.

«Ми тримаємо кулаки і пишаємося, що наш представник фракції приєднується вже в командній якості у Збройних силах України для того, щоб забезпечити це. Він готовий, хоче зробити так, щоб його талант використовувався найкраще. І безумовно я і фракція гаряче підтримуємо ці його прагнення і ці пропозиції, які йому надійшли», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко на Донбасі пояснив значення оборони Бахмута для підготовки контрнаступу

Петро Порошенко в інтерв´ю «Прямому» каналу під час поїздки на Східний фронт розповів про те, як оборона Бахмута зірвала плани путіна, і чому вона важлива для підготовки українського контрнаступу.

«Стратегічно це була руйнація планів путіна щодо зимового наступу», – зауважує Порошенко.

«Спочатку вони думали, що вони повернуть позиції Півдня, завоюють всю Донецьку і Луганську області. Потім Південь вже залишили після Херсону. Поставили завдання, що захоплять Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, вийдуть на кордони. Після Соледару у них ще змінилися плани», – нагадав п’ятий Президент.

«І незважаючи на те, що величезну ціну ми платимо, був утриманий Бахмут, були перемолочені сили орків щодо потенціалу можливого наступу. Це дає можливість Збройним силам України якісно підготувати резерви для нашого квітневого-травневого наступу», – пояснює Порошенко.

«Чому це так важливо? Тому шо незадіяні резерви, 9-10 бригад сьогодні завершують бойове злагодження, завершують підготовку, значною частиною за кордоном, для навчання на техніці. Повним ходом йде постачання бойових броньованих машин по рішенню Рамштайна. Ви пам’ятаєте, що їх загальна кількість, яка має надійти в Україну, перевищує 1100 одиниць. А це вже повноцінні механізовані бригади», – констатує Порошенко.

«Повним ходом йде амуніція. Так, її не вистачає зараз на передку. Але вона концентрується для потужного удару під час контрнаступу. І ми тримаємо кулаки для того, щоб він був успішний, і робимо для цього все можливе. Ми зі свого боку намагаємося відповідати на замовлення бригад. Лише під час цієї поїздки ми передаємо вантажі, які нам замовили у 80-ці. Зараз їдемо до 77-ї, по дорозі заїжджаємо у 55-у – перевзуваємо артилерійські тягачі і веземо інші речі. 77-а,79-а, 80-а, 55-а артилерійська, 23-й окремий стрілецький, 26-й окремий стрілецький, перший резерв. І це тільки одна поїздка», – говорить п’ятий Президент.

«Тому прохання – не залишайтеся байдужими, допоможіть «Справі громад» зробити так, щоб підвищити якість підготовки підрозділів Збройних Сил», – закликав п’ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

Прифронтова хатина. Пісний борщ з пампушками, і для тих, хто не постить, сало. Зазвичай у таких місцях військові відпочивають. Але не сьогодні.

Мої друзі, обличчя яких не можна показувати, – командири однієї з бригад, яка зараз прикриває Авдіївку. Вони – профі, і розмова дуже предметна. Про запчастини для іноземних артустановок, про нові розвідувальні дрони для арти. Словом, ми домовилися про співпрацю. Без публічних деталей, буде дуже боляче для орків 😉.

Дякую за фронтовий борщ, хлопці! Після перемоги – частування з мене!


Юрій Бірюков

Два окремих стрілецьких батальйони, батальйон ТрО, чотири бригади ДШВ та зведений загін мобільного резерву угруповання – вжух-вжух, за один день доставили вантажів на 13 739 714 гривень.

Протягом року вже остаточно встановився формат роботи всієї команди – весь тиждень збираємо гроші, купуємо за списками, комплектуємо за заявками. Потім ривок до фронту, передача за один день усім і всього, 1 700 кілометрів, усіх обійняти, всіх розпитати про все, нові заявки отримати. І… так щотижня, це з наших фотозвітів легко видно.

Вантажівки, лазні, дрони, генератори, спальники, комп’ютери, планшети, рації, ретранслятори й ще багато всього за довгим списком. Вже зрозумілий план наступних тижнів, визначена пріоритетність закупівель та узгоджено комплектації. Ваша допомога перетвориться на черговий вантаж, який щодня допомагає захисникам.

Але допис не про це.

Чийсь телефон не відповість на дзвінок. Від когось не прийде нова заявка на допомогу. Хтось не приїде забирати вантаж на звичайну точку зустрічі.

Ось і вчора…

Зітхнули, стиснули зуби та пішли працювати далі. Ми не можемо допомогти всім, ми не можемо врятувати та вберегти багатьох, але дуже і дуже багатьом захисникам ми щотижня здорово допомагаємо.

З вашою допомогою. Реквізити нижче. Допомагаємо!

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland