Порошенко привіз техніку у підрозділ ППО на Півдні (фото, відео)

Збивають російські ракети і гелікоптери: Порошенко привіз техніку у підрозділ ППО на Південь

Бійці української ППО з американським «Стінгером» в руках не схожі на кіношного «Рембо» – але саме ці воїни стоять на сторожі повітряних рубежів, першими дізнаються про ворожі нальоти і збивають ракети, гелікоптери та літаки.

Петро Порошенко з Андрієм Парубієм та волонтерами ГО «Справа Громад» під час поїздки на південний фронт побували у підрозділі  радіотехнічної бригади. Вона забезпечує охорону повітряного простору на півдні України.

Привезли хлопцям вантажівку DAF, запасні шини, а також монітори, генератор та іншу необхідну техніку, яку замовили військові.

«Ви їх ніколи не бачите, але можливо саме ваше життя врятоване ними. Ці хлопці першими знають, коли на тому боці піднімається ворожа авіація. Вони визначають, де летить ракета чи ворожий літак, і знають як зробити так, щоб вони «впали» раніше. Щоб кожен «шахед» та С-300 приземлились не на ТЕЦ чи житловий будинок, а вибухнули в повітрі», – пояснює Порошенко.

«Привезли хлопцям DAF, його давно просили. На ці вантажівки стоїть черга, яка вже розписана на 150 машин. Вантажівки хороші, надійні, з гарною прохідністю», – говорить Порошенко. Військові подякували за допомогу: «це дійсно все те, що нам потрібно. Ми робимо спільну справу – все для нашої перемоги».

«Підтримка наших воїнів сьогодні є сенсом нашого життя», – наголошує Порошенко і додає: фінансування Збройних Сил України має бути пріоритетом номер один.

Американський «Стінгер» в руках українського бійця виглядає як іграшка – але для ворожих вертольотів в умілих руках протиповітряної борони це смерть. Тож їх треба більше – кажуть хлопці. «Хочемо звернутися до наших американських партнерів: коли ви говорите про танки, боєприпаси, про засоби розвідки, радіоелектронної боротьби – будь ласка, разом з «Патріотами» для протиповітряної оборони не забувайте про «Стінгери». Дуже крута і правильна зброя», – додає Порошенко.

«Мені дуже приємно бути серед справжніх героїв, тут, на Півдні. І наше головне завдання – продовжувати підсилювати хлопців», – наголошує Порошенко.

Джерело

 

Пройшли вогонь і воду: Порошенко у Херсоні передав техніку легендарним розвідникам, які знищують російських диверсантів

Колишній морпіх, снайпер Андрій Підлісний, який воює проти російських окупантів з 2014 року, зараз нищить ворогів у розвідці на Півдні України. Петро Порошенко під час поїздки в Херсон передав розвідникам дві вантажівки DAF, а також спецзамовлення – три дрони Mavic 3T з тепловізорами.

Як пояснює Андрій Підлісний, ці невеликі «пташечки», які працюють вночі, дуже потрібні в умовах постійної активності диверсійно-розвідувальних груп.

«Вітаю Петра Олексійовича в Херсоні безпосередньо, де досі точаться бої. Ось DAFи бачимо і особовий склад, який прибув не тільки побачитися, а й розказати що нового тут, озвучити проблеми, поділитися емоціями. Тому що дуже важливо, щоб був ось такий конект між цивільними і військовими. Зараз ми всі наближаємо нашу перемогу. І наші військові показують, як правильно працювати. Дякую вам велике. Дуже радий вас бачити. Приїжджайте ще», – говорить Підлісний.

Порошенко жартує: «Андрій дуже скромна людина, телефоном робити селфі вміє значно гірше, аніж зброєю, безпілотниками, броньованою технікою».

«Але по кількості знищеної русні я можу сказати, що Андрій у нас разом зі своїм підрозділом – один із справжніх рекордсменів. Це гордість «Братів по зброї», це гордість нашої команди, це гордість Збройних Сил України. І в звільненні Херсона, у звільненні Снігурівки, звільненні Півдня. А зараз вже і… ну ми поки що не розкажемо. Бо ви про це точно дізнаєтесь», – додає Порошенко. «Побачите-побачите», – обіцяє Підлісний.

Британець Мейсер приїхав в Україну через переконання, що демократію має захищати увесь цивілізований світ. «Я з Великої Британії, з Англії. Я є частиною міжнародної організації волонтерів. Я борюся з кількох причин. По-перше, я вірю в свободу. Я вірю в рівність. Я вірю в демократію. І очевидно, що Україна є європейською країною, суверенною нацією, яка захоплена росією. І я вважаю, що це абсолютно правильно, щоб усі люди, розумні, тверезі, моральні, добрі люди підтримували Україну. Тому я прийшов сюди, щоб битися поруч з ними», – говорить доброволець.

«Ми робимо все, кожен на своєму місці, щоб наблизити перемогу. Україна платить за це величезну ціну. Але ніщо і ніхто нас не зупинить», – переконаний п’ятий Президент.

«Мені дуже приємно зустрічатися на фронті з друзями, з ким ми разом пройшли вогонь і воду. «Підлий» — саме з таких. Але водночас розумію, що допомоги потребують усі ЗСУ. Тому ми разом зі ГО Справа Громад продовжуємо працювати і допомагати нашим хлопцям та дівчатам всюди. В кожному куточку України», – написав Порошенко у Facebook.

Джерело


Петро Порошенко

Ми не скажемо, де це, але на Півдні, і не скажемо, за що, але цілий розрахунок бійців буде представлений до державних нагород.

Саме вони захищають наше небо на Півдні. Завдяки ним було збито вже сотні ракет та десятки «шахедів», які летіли вглиб країни.

Декілька тижнів тому ми передали їм DAFʼи та багато будівельних матеріалів. На вантажівки вони, як і обіцяли, встановили зенітки та створили мобільні групи ППО. Відразу, як починається тривога, хлопці вже на виїзді і перетворюють усі загрози в небі в пил.

А от із будівельних матеріалів бійці створили цілий командний пункт, в якому працюють 24/7. І про 24 години — це не перебільшення, серйозно, вони облаштували там ліжка.

Але для того, щоб позиції взагалі не покидалися, і служба йшла в комфорті, хлопці попросили лазню. Вчора передали її та набір інструментів в руки нашим військовим.

Дякую ГО Справа Громад, яка постійно працює над прально-банними комплексами та збирає донати. А Фонд Порошенка, як зазвичай, подвоює усю зібрану суму. Разом — переможемо 💪 .

 


Юрій Бірюков

Наші улюблені «сторожові Зайці», до яких ми приїжджаємо регулярно, і які не дуже розпещені увагою, – вони не на передовій, вони не стріляють. Але їхня зброя дозволяє знищувати більшість крилатих ракет, що залітають до нас – саме вони відповідають за виявлення та супровід цілей у повітряному просторі. Як таких не любити? І хоч самі вони не стріляють, по них удари завдають регулярно – на початку вторгнення їм знищили пересувний командний центр, а потім влітку розвалили в мотлох казарму та штаб. Як таким не допомагати?

Вони попросили будівельні матеріали для обладнання нового командного посту? Ми привезли це місяць тому.

Зараз на картинках новий пересувний командний центр – бімба-ракета, з кондиціонером та спальними місцями, з новими комп’ютерами та серверами. 443 039 гривень витрачено за лінолеум, вагонку, двері, комп’ютери й все інше. Це ваші гроші, це ваш внесок у роботу ППО над нашими містами.

А тепер просять будматеріали для обладнання підземного штабу? Ми починаємо купувати за довгим списком. І через якийсь час знову будуть фотографії – збудованого.

… ну, і лазне-пральний комплекс, щоб остаточно вирішити у них питання з побутовим забезпеченням.

 

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на лазні для 77-ї ОАеМБр.

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор