«Я прибрав зі свого життя політику» – генерал Марченко (відео)

Генерал-майор Дмитро Марченко, якого миколаївці вважають людиною, що зіграла ключову роль в обороні міста, не збирається будувати політичну кар’єру та не асоціює себе з жодною політичною силою. Про це він сказав в інтерв’ю «НикВести».

— Не кожен хороший військовий може стати хорошим політиком. Це таке особисте. Що значить політик? Це людина, яка може зробити якусь справу. Я би сам не зміг зробити якусь справу в Миколаєві, — відзначив він.

Також Дмитро Марченко розповів про своє сталвення до політики в контексті справи про бронежилети та війни. Нагадаємо, що у 2019 році суд заарештував Дмитра Марченка. Його звинувачували в участі у закупівлі неякісних бронежилетів. За часів президентства Петра Порошенка генерал-майор очолював Головне управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ. Після відкриття справи команда Петра Порошенка назвала це наклепом на військового і політичною розправою команди Володимира Зеленського над оточенням попередника. Разом з активістами родина Порошенків зібрала 20 мільйонів гривень на заставу, аби звільнити Дмитра Марченка з-під арешту.

Відповідаючи на питання, як після цього він ставиться до команди Володимира Зеленського, Дмитро Марченко відзначив, що сприймає чинного президента як Верховного Головнокомандуючого та повністю прибрав зі свого життя політику.

— З початком війни я сам поставив собі таке завдання — я прибираю повністю зі свого життя політику. В мене нема Порошенка, в мене нема Зеленського, «Голосу» чи ще там кого-небудь. Ви ж розумієте, Віталій Кім — це представник влади Зеленського. Але в мене немає неприязні чи ненависті. Президент України, Головнокомандувач дав наказ у перший день війни взяти зброю в руки і чинити опір. Все, ми всі стали і виконуємо його задачу. Я не маю відношення ні до партії Порошенка, ні до партії Зеленського, ні до партії «Голос». Я звичайний військовий, який виконує свою роботу. Так, дехто мені допомагав, з кимось ми працювали, але я аполітична людина, — сказав Дмитро Марченко.

Він не став оцінювати роботу президента в умовах війни, однак зазначив, що якби Володимир Зеленський не справлявся зі своїми обов’язками, Україна вже була б окупована.

— Не дуже коректно буде мені як підлеглому Головнокомандувача розповідати, що він робить так, а що не так. Україна ціла, ми чиним опір, тому я розумію, що хтось з чимось справляється. Як би він не справлявся, то зараз би тут були російські прапори і російська мова, — додав він.

При цьому Дмитро Марченко вважає себе та голову ОВА Віталія Кіма членами однієї команди, яка працює на перемогу. Але зауважує, що не є членом саме політичної команди голови ОВА.

— Так, я в команді. Якщо ми разом провоювали з початку війни, то я в команді. Він політик, але ще більше він господарник і менеджер. Але я не член політичної команди. Я ні кому не давав присягу на вірність, жодній з партій. Я виконую свою задачу. Якщо наші цілі збігаються — я працюю в цій команді заради того, щоб отримати перемогу, — сказав він.

Також Дмитро Марченко відзначив, що однаково довіряє і хорошим військовим, і хорошим політикам — тим, хто заслуговує поваги та довіри.

Відповідаючи на питання, чи є Олександр Сєнкевич ефективним мером, військовий сказав:

— Ну, мені тяжко відповісти. Він дуже гарна людина, скажімо так.

Те ж саме питання йому поставили і щодо голови облради Ганни Замазєєвої:

— Можна я не буду коментувати те, в чому не беру участі, — сказав генерал.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни, підтримав міністра оборони Олексія Резнікова, якого звинувачують у корупції після скандалу щодо закупівель продуктів харчування для військових за завищеними цінами. Він вважає, що міністр не міг займатись такою «єрундою».

На фото: Головний редактор «НикВести» Олег Деренюга та генерал-майор Дмитро Марченко.

Джерело

Автор