Порошенко на Південному фронті (фото, відео)

Стало відомо, що Порошенко везе бригаді, яка втопила крейсер «Москва»

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» підготував черговий вантаж для військових. На Південний фронт везуть спеціально оснащені британські вантажівки DAFи, десятки «Старлінків», тисячі хімічних грілок, а також обладнання для протиповітряної оборони.

«Україна живе вірою у перемогу та рішучістю відбити російський наступ, імовірність якого росте з кожним днем. Завтра ми вирушаємо на Південь», – говорить Порошенко.

«Завтра ці тентовані вантажівки йдуть у 406-у артилерійську бригаду Військово-Морських Сил. Це саме та бригада, якій належить успішна атака «Нептунами» по крейсеру «Москва». Саме ця бригада «Ескалібурами» знищила «арктичні» ЗРК Тор», – пояснює п’ятий Президент.

Британські автівки користуються величезним попитом, говорить Порошенко. Їх підготували для кількох бригад. «Вантажівки DAF ми удосконалили під різні потреби: накриті тентами, з новим контейнером для БПЛА «Посейдон», з маніпуляторами для завантаження боєприпасів та наша остання знахідка – DAFи із «зушками», – показує Порошенко техніку, яку передадуть артилеристам, морським піхотинцям, розвідникам та підрозділам ППО.

«До речі, для посилення ППО ми веземо обладнання, з якого збиратимуть пункти управління», – пояснює п’ятий Президент.

Також військовим передадуть пікап, десятки генераторів, буржуйок, шин та кілограми смаколиків. Загалом у бригади на Півдні передають техніки на 7 млн грн. «Так виглядає наш один робочий день. Ми в рази збільшили інтенсивність нашої роботи. Зараз працюємо по 20 годин на добу для того, щоб прискорити надання техніки, зброї, допомоги фронту», – зазначає Петро Порошенко.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Фонд Порошенка і компанія «Рошен» спрямували на підтримку ЗСУ 1 млрд 710 млн грн. Сума допомоги, надана разом з волонтерами ГО «Справа громад», сягнула 2 млрд 100 млн грн.

Джерело


Юрій Бірюков

І ми знову в дорогу, ха-ха, наша рутина, ага.

Я ось цілком звик до того, що кожні 10 днів у ЗСУ йде черговий вантаж у багато-багато мільйонів гривень, половину з яких оплачує Петро Порошенко, а другу половину – ви. Я цілком звик до поїздок, але ніяк не можу повною мірою усвідомити ВАШ подвиг, адже це ви щотижня, всупереч всім зрозумілим проблемам, допомагаєте армії на мільйони гривень. Ця поїздка – 7 002 827 гривень. І так кожні 7-10 днів.

Я цілком звик до того, що ми часто передаємо пікапи, ми щоразу веземо генератори та багато десятків Старлінків, веземо сотні «болотних» покришок та тисячі хімічних грілок. Але ж десяток вантажівок Lelyand DAF кожну поїздку? ДЕСЯТОК ВАНТАЖІВОК!.. На цей раз – одинадцять.

5 вантажівок-«господарок», борти та каркас, тент – годиться для перевезення як особового складу, так і будь-якого вантажу.
4 вантажівки-«зенітки» – під установку ЗУ-23-2, а за рахунок жорсткої підвіски та продуманої конструкції ми отримуємо практично ідеальну мобільну вогневу точку.
1 вантажівка – машина керування для БПЛА «Посейдон». Тим, хто вже успішно наводить на цілі вдень та вночі, особливо вночі. Тепер їм це робити буде ще зручніше.
… і вишенька – для артилерії ще одна вантажівка-навантажувач, бо вручну вантажити палети снарядів для М777 довго та важко.

Рутинна передача десятка вантажівок, дожили! Але мало, блін (чи млинець?), армії потрібно в рази більше!

Щоразу, кожна поїздка – армійці щиро дякують, щиро, але просять ще. Ще генераторів, ще Старлінків, ще інструменти. Ще вантажівки!

І тут все залежить саме від вас.


Порошенко на півдні передав новій бригаді морської піхоти вантажівки і «Старлінки»

 

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад»  під час поїздки на південний фронт передав новоствореній бригаді морської піхоти 5 модифікованих вантажівок DAF, а також «Старлінки» та автомобільні шини.

«Бригада – нова, а ось командири та особовий склад – наші добрі знайомі. З цими хлопцями ми перетиналися ще з 2014 року, багато із них були у десанті, у славнозвісній 79-й бригаді. Зараз вони створюють нову бригаду морської піхоти. А новоствореній бригаді потрібно що? Правильно – техінка», – зазначає Порошенко.

«Ми знаємо, що росіяни готують потужний наступ на кількох напрямках – Лиман, Бахмут і аж до Вугледару, спроба захопити всю Донецьку область і позиції на Півдні. Тут нам треба попередити висадку десанту, і саме на морську піхоту ми дуже розраховуємо», – говорить Порошенко.

«Ми привезли 5 модифікованих DAFів. Вони всі різні. На деяких – тент для перевезення особового складу. На деяких встановлені зенітні установки ЗУ-23-2, щоб «шахеди» не загрожували життю українців. Ми намагаємося забезпечити протиповітряну оборону – те, чим ми займалися з 2014 року», – показує Порошенко.

Коментар Петра Порошенка до відео: “Це – Південь. Отак хлопці, яким ми допомагаємо, сьогодні уранці знищили ворожу ракету. Ми обов’язково переможемо! 🇺🇦”.

«Це сьогодні 100-ий автомобіль DAF. Це і військовий тягач, це і артилерійський тягач, це й тачанка. Для зеніток – набагато жорсткіша підвіска, більша вантажопідйомність і прохідність. І надійність, там шестициліндровий дизель, мінімум електроніки», – пояснює Порошенко.

Морпіхам привезли і «Старлінки» для того, щоб забезпечувати зв’язок. «Ми провели повне тестування – вони всі працюють», – говорить Порошенко.

«І найбільший скарб – це шини, бо і волонтерські бусіки, і пікапи без нових шин ти не поїдуть. Вам як водіям це дуже добре відомо», – зазначає п’ятий Президент.

Військові дякують за допомогу і, користуючись нагодою, передають волонтерам нові замовлення.

«Наближається річниця повномасштабного вторгнення і 9 років цієї жахливої війни. Хочу наголосити, що найкращим дипломатом, найефективним переговорщиком в світі зараз є ЗСУ. І тому наша команда робить все можливе, щоб до ЗСУ надійшла необхідна допомога», – говорить Порошенко.

Джерело


Юрій Бірюков

Бригаду ще не сформовано, тільки-но почали крутитися шестерні армійського механізму, а ми – вже з подарунками. Так, «кумівство – наше все», Dmitriy Ivanov знав куди стукати. Він ще й Віталій Гайдукевич підрядив малювати їм емблему.

Нова бригада. Новий штат. Старі проблеми з комплектацією.

Бойову техніку дадуть, нам здорово допомагають партнери. Форму дадуть, бронежилети та каски дадуть. Навчать, так, пройдуть і бойове злагодження. І бригада буде готова виконувати завдання, але для цього їм потрібні будуть вантажівки для перевезення. Але тут питання в тому, що їм при формуванні не дадуть вантажівок! Ну, щось дадуть, за документами воно вважатиметься вантажівкою, воно буде навіть схоже на вантажівку… але це буде не вантажівка. Це буде страшний звір торговельний марки «народне господарство» – мобілізований із якоїсь комерційної чи бюджетної структури артефакт. А ті, своєю чергою, вже давно знають, як «вирішувати» – купується старий мотлох, ставиться на облік, а потім віддається в армію.

Проєкт із закупівлі Leyland DAF розпочався у квітні минулого року і триватиме доти, доки ми їх знаходитимемо в Європі. Бо це унікальна комбінація універсальності, відмінних характеристик та ціни. Викупимо все – шукатимемо наступний аналог. Unimog не пропонувати, дорого страшно!

Але не вантажівками тільки… Старлінки – не впорається армійський зв’язок без доступу до супутника. «Болотна» гума на пікапи та волонтерські бусики – незабаром весна, незабаром бруд, незабаром перевзуватись. У планах для цієї бригади – цифрові радіостанції, лазне-пральні контейнери, генератори.

Ми допомагаємо десанту та теробороні, ми допомагаємо флоту та сухопутці. Тепер ще й морській піхоті. Ми намагатимемося допомогти всім, хоча все це залежить виключно від вашої допомоги – ми лише логістика процесу.

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор