Це війна цивілізації проти варварства

Олександр Костюк

Московські діячі та пропагандисти з маніякальною впертістю повторюють тези про «братскіє народи» (Росії та України) або взагалі про «адіннарод». Про це постійно говорить путін. Секретар радбезу РФ патрушев вчергове повторив ці тези і договорився навіть до того, що «Росія нє воюєт с Украіной, а воюєт с Западом, с НАТО, США і Брітанієй».

Тобто це потрібно розуміти так, що починаючи 24.02.2022 так звану «спецоперацію», ввівши тисячі танків, гармат, сотні тисяч озброєних солдат на територію України, РФ свідомо розпочала війну з НАТО?

Тобто знищені українські міста: Маріуполь, Лисичанськ, Буча, Бахмут, обстріли Харкова та Херсона, ракетні обстріли українських мирних міст, свідоме знищення енергетики і цивільної інфраструктури України (що прямо визнав путін) – це не є війною з українським народом?

А взагалі то цікаво, що б являла собою зараз московія БЕЗ запозичень від західної цивілізації? Без водогону, електрики, каналізації, машин, залізниці, автомобілів, літаків, телебачення, зв’язку, інтернету? Адже все це створено західною цивілізацією. Навіть всі предмети одягу, носіння спідньої білизни, туалетний папір, зубна щітка та паста, засоби жіночої гігієни, стилі музики та літератури, музичні інструменти, вся медицина (щеплення, ін’єкції, рентген, томографія, стоматологія) – абсолютно все запозичене у Захода. Де б зараз був без цього московський «одіннарод»? Лапті, бороди, кафтани, статуї вождів (чергових плюгавих сталіних та путіних), зліплені з гівна? Не більше того – тисячі років. Тому що система московської деспотії є абсолютно безплідною.

То з ким ви тепер воюєте? З західним світом, завдяки якому ви хоч зовні не зовсім дикуни-людожери?

Що ж, нічого нового. Москва брехала завжди. Брехня – одна із основ багатосотрічної московської деспотії. Насправді ж, в перекладі з московської облудної мови заява про «братскій народ» означає усього лише: «ми хочемо володіти вашою територією, вашими ресурсами і зробити ваш народ рабами москви». Коли сталін збирався розділити з гітлером Польщу, Польща була оголошена «братським польським народом». Коли збирався окупувати Фінляндію, очевидно ж: «братскій фінській народ».

Наступним кроком є теза: «адіннарод». Звичайно ж, сама РФ далеко не один народ. Але всі народи там – калмики, ханти, татари, якути, дагестанці, башкирці, українці – оголошені «рускімі», «однім народом». При СРСР взагалі був придуманий нєкій «совєтскій народ, новая общность людєй». І всі ці облудливі ідеологічні викрутаси про «братскіє народи» чи «адіннарод» означають лише одне – московська деспотія хоче бачити вас своїми рабами.

Але в чомусь, як не дивно, патрушев правий.

Тому ще це війна не про народи чи нації. І це війна не між народами.
Це війна живого проти мертвого.
Це війна свободи проти рабства.
Це війна цивілізації проти варварства.

І абсолютно не важливо, до якого народу чи нації історично, генетично або за своєю мовою ти належиш. Важливо, який бік в цій війні ти обрав.

 

Ілюстрація: UBERCOMMANDO

Автор