УДЦР запустив для користувачів радіочастотного ресурсу України власний Портал послуг

Про це в коментарі прес-служби УДЦР повідомив директор Департаменту IT підприємства Андрій Кузміч.

Він також зазначив, що використання Е-кабінету Порталу послуг значно прискорить процедуру розгляду заявок, отримання дозвільних документів та дає можливість інтерактивного спілкування.

Щоб скористатися Е-послугами його користувачам потрібно буде авторизуватися з використанням електронного цифрового підпису.

Першими  випробувати електронні послугу зможуть оператори мобільного зв’язку.

Для подання заявочних документів в електронний формі користувач в Е-кабінету зможе здійснювати Е-замовлення необхідної е-послуги УДЦР шляхом заповнення полів інтерфейсу кабінету та завантажувати електронні копії документів.

Також буде можливість відстежити Е-замовлення, яке перебуває в роботі.

screen-3-e

Вагомою перевагою в роботі Порталу буде можливість замовляти Е-послуги, мати доступ до заповнення Е-заяв, здійснювати оплату надання Е-послуг через Інтернет, контролювати стан опрацювання Е-замовлень, а також реєструвати події, які пов’язані з роботою Порталу.

Слід зазначити, що структура Порталу складається з окремих відомостей та набору відкритих даних з питань користування радіочастотним ресурсом України, а також з інтерактивних веб-сервісів, які будуть надаватися на платній основі

Вагомою перевагою в роботі Порталу послуг буде можливість контролювати заявником стан опрацювання Е-замовлення.

Створенню Порталу послуг передувала робота з реінжинірингу бізнес-процесів, модернізації виробничих інформаційних систем та впровадження в інфраструктуру програмних рішень обміну даними для забезпечення взаємодії з ним.

У створені Порталу послуг УДЦР також брали участь представники операторів мобільного зв’язку, української асоціації операторів зв’язку «Телас» та Інтернет Асоціації України.

Ознайомитися з Порталом можна за посиланням: http://my.ucrf.gov.ua/

Джерело

Автор