Створено міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва деяких резонансних об’єктів Києва

За результатами наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка створено міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва деяких об’єктів Києва, що викликають суспільний резонанс. Зокрема, щодо забудов територій колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а; вул. Михайла Бойчука, 20-22; вул. Львівська, 15; вул. Горлівська, 212; вул. Ревуцького, 40; на перетині вул. Ревуцького, 8-к та вул. Анни Ахматової; вул. Сормовська, 3; вул. Коперника, 7; вул. Мечникова, 11-а; вул. Жилянська, 120-б та у Биківнянському лісі.

Очолив групу заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. За кожним відомством відповідно до повноважень та компетенцій закріплені завдання. КМДА, ДАБІ та Держгеокадастр впродовж 10 днів підготують докладну інформацію щодо кожного з цих об’єктів, хронологію виникнення питання, вжиті заходи, а також пропозиції про врегулювання конфліктів.
Мінрегіон разом із Мінюстом підготують механізми захисту громадських інтересів у процесі резонансних будівництв, зокрема через суд.
Також будуть проаналізовані закріплені у нормативно-правовому полі механізми з обмеження поверховості об’єктів в історичних ареалах міст. Крім того, КМДА надасть роз’яснення щодо чинності містобудівних умов та обмежень забудови Сінного ринку, виданих департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міськради (КМДА).

Джерело

Автор