Реальне ставлення Банкової до місцевих громад (фото)

Ірина Геращенко

Мер Чернігова Владислав Атрошенко не втік з рідного міста, залишався зі своєю громадою в дні найстрашніших бомбардувань і обстрілів, робив все можливе і неможливе для життєдіяльності міста в лютому-квітні 2022 року, коли більшість його критиків з ОП і замовників брудної справи проти мера перебували в комфортних готелях Західної України, залишивши Київ і свого керівника-президента.

Розправа з Атрошенком не має нічого спільного з боротьбою з корупцією й більше схожа на вибіркове, політично вмотивоване правосуддя.

Цинізм, але так зване судове рішення про відсторонення на рік від виконання своїх обов’язків мера Чернігова з’явилося в день місцевого самоврядування. Й це яскраве свідчення реального ставлення Банкової, яка стоїть за цим рішенням, до місцевих громад.

Це судове рішення посилює автократичні й недемократичні тенденції в Україні. Цензура, наступ на місцеве самоврядування, втрата суб’єктності парламенту – погані сигнали, які відкидають Україну від справжньої, нефасадної євроатлантичної інтеграції.

Якщо цей фінт з мером Чернігова пройде, наступними жертвами політики максимальної концентрації влади стануть мери інших міст і столиці України.

Висловлюємо слова підтримки меру Атрошенку і застерігаємо владу від руйнації реформи децентралізації.

Сила України – це сильна Армія і сильні регіони, не руйнуйте це!

Фото: Facebook Владислав Атрошенко

 

 

Суспільне: Шість головних запитань з приводу рішення суду про відсторонення Атрошенка від посади

Чи означає рішення Яворівського суду те, що Чернігівський міський голова йде з посади? Хто може стати на його місце? Чому ухвалу виносив суд Львівської області і до чого тут Банкова? Суспільне зібрало відповіді на шість найпоширеніших запитань про рішення суду щодо відсторонення на рік від посади міського голови Чернігова Владислава Атрошенка.

Заява Правління Асоціації міст України від 08.12.22

Вважаємо, що таке вибіркове «правосуддя» несе загрозу не тільки місцевому самоврядуванню, але й демократії та правам всіх громадян України.

Автор