Незламним POHUY (фото)

Юрій Гудименко

Коли ти поранений, з тебе зрізають одяг ножицями Есмарха.
Коли ти поранений, ти залишаєшся голим на операційному столі.
А коли ти повертаєшся з операційного столу в палату, то цілком вірогідно, що звичайний одяг тобі вже не підходить. Тому що вдягати звичні штани через ногу, розірвану уламками, нестерпно боляче. Як і натягувати футболку через руку, зібрану хірургами зі шматків м’яса та кісток.

А тобі хочеться вдягнути щось. Хочеться бути вдягненим нормально, бо одяг – це захищеність. Одяг – це тепло, якого зараз не вистачає у шпиталях. Одяг – це відчувати себе не пацієнтом, не хворим, не калікою, а людиною. Як було до поранення і як буде після.

Я зіткнувся з цим ще влітку. І вихід підказали волонтери, які принесли у шпиталь шорти на липучках. Тоді я став думати про те, скільки поранених потребує такого одягу. А після того – що з цим можна зробити.

Через одного з хірургів я вийшов на бійця моєї ж бригади, людину з ніжним позивним «Сатана», за сумісництвом модельєра і власника креативного бренду одягу POHUY (Валерій Залужний, наскільки я знаю, теж з числа поціновувачів цього бренду).

Я запропонував зробити колаборацію: випустити лінію одягу для поранених, але незламних бійців. Satana (до речі, треба дізнатись, як тебе насправді звуть) радо погодився і запустив процес. Це було два місяці тому. І сьогодні ми презентуємо результат.

Проєкт «Незламним POHUY» – це якісний одяг на липучках, який пораненим бійцям набагато легше вдягати на себе. І це волонтерський проєкт: ви можете сплатити комплект одягу (штани + футболка) на сайті та «підвісити» його, як каву у ресторані. Тоді цей комплект буде відправлено у шпиталі й профільні медичні заклади, де лікуються бійці ЗСУ, і передано тим, хто потребує. А потребують тисячі людей.

Це все. Все дуже просто.

Отже, якщо ви хочете допомогти пораненим, зайдіть на сайт бренду, оберіть комплект одягу «Незламним POHUY», перейдіть до сплати, напишіть у примітках слово «Дякую» (це важливо!) і оплатіть його. Бренд виготовить комплект та його буде передано у шпиталь з пріоритетом на бійців, яких було поранено у кінцівки і бійців з ампутаціями.

Або просто закиньте будь-яку суму на банку Monobank, всі гроші з якої підуть на виготовлення цього одягу для незламних бійців. Або замовте собі такий комплект і самостійно передайте тим, кому потрібно.

Вартість одного комплекту (футболка і штани) – 1600 гривень (44 долари).

Одяг я випробував на собі, як бачите. Свої гроші теж закинув на проєкт.

Буду вдячний за репост. І за те, що ви допоможете проєкту. Повірте, ми з вами зможемо зробити життя незламних – справжніх незламних – трохи легшим.

Отже, 3… 2… 1… Поїхали!
Фото: Настя Телікова

UPD: проміжні результати – ми з вами за півгодини зібрали 100 000 гривень на банці і поклали сайт бренду 🙂 . Працюємо над його поверненням у світ живих 😉 .  Ви неймовірні!

Автор