Робоча поїздка Петра Порошенка до Херсонської області (фото, відео)

Знову їдемо на південь: Порошенко везе вантажівки для ЗСУ і допомогу для Херсона

 

Петро Порошенко з волонтерами везе 10 вантажівок DAF для бригад на Південному фронті та допомогу для жителів Херсона.

«Складні часи у всіх – зимно, темно, немає електрики, немає води, немає тепла. В Києві важко, в Дніпрі непросто, в Харкові непросто, дуже складно в Бахмуті в Донецькій області. Дуже непросто в Херсоні», – констатує п’ятий Президент.

«Але перш за все нашої допомоги потребують ЗСУ. І ми знову їдемо на південь, у звільнений Херсон. Веземо 5 автомобілів для героїв штурму Херсона 46-ої десантної бригади, веземо машини в окремий розвідбат Оперативного командування «Південь», веземо в батальйон логістики командування Десантно-штурмових військ, у 123-тю бригаду територіальної оборони Миколаївської області, веземо в 61-шу, де служать наші друзі, члени нашої команди, наші герої. Веземо в ЗСУ, тому що нічого важливішого зараз за нашу перемогу немає», – наголошує Порошенко.

«Це – новий десяток пофарбованих вантажівок DAF, зі зробленими нами кунгами, тентами. Артилерійські тягачі з новими колесами, з модернізованою паливною системою. Кожен робить все, що може для того, щоб наблизити перемогу», – наголошує п’ятий Президент.

Порошенко подякував всім українцям, які перераховуть кошти для ЗСУ на рахунки ГО «Справа Громад». Як відомо, Фонд Порошенка подвоює зібрану суму. Зокрема, у Великій Британії вдалося законтрактувати подан дві сотні військових вантажівок DAF. Ця повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

«Дякую всім вам, хто зробив це можливим. Бо на кожну мою копійку є ваша в «Справі Громад». І це піднімає мільйонні проекти, це дає крила, це дає можливість допомогти воїнам», – наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка з 24 лютого спрямував на підтримку ЗСУ 1 млрд 650 млн грн. За ці кошти було придбано: бронежилети, кевларові шоломи, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), пікапи, вантажівки, тягачі та бронемашини, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст).

Джерело

 

Херсонські волонтери, яким Порошенко привіз пекарню і потужний генератор, розказали про свою велику мрію

 

Петро Порошенко у Херсоні зустрівся з місцевими активістами ГО «Справа Громад». «Під час окупації українські патріоти не тільки допомагали містянам, а й донатили на ЗСУ», – розповідає Оксана Погомій.

Порошенко оглянув приміщення, де вже встановлюють обладнання для пекарні. Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» купили для херсонців дві печі для випікання хліба, необхідне обладнання та потужний генератор.

Зараз виробництво треба забезпечити якісною водою, з якою у Херсоні великі проблеми. Тож тут оперативно зроблять свердловину і встановлять систему очищення води – пояснює п’ятий Президент. Пекарню планують запустити вже за тиждень, кажуть волонтери. Половина хліба призначена для підрозділів ЗСУ, друга половина буде безкоштовно роздавалися херсонцям.

«Ми зараз побачили прив’язку, розташування. Я прийняв рішення, що ми привеземо обладнання і зробимо свердловину. Ми поставимо систему хімводоочистки так само, як ми робили в Миколаєві. Генератор потужний – його вистачить на насоси, роботу хімводоочистки і забезпечення потужності для роботи пекарні», – говорить Порошенко.

«Я сподіваюся, ми зможемо організувати, щоб пекарня працювала цілодобово. Половина йтиме на забезпечення мешканців Херсона свіжим хлібом, бо зараз найближча точка, звідки в Херсон привозиться хліб – це десь в районі Миколаєва», – пояснює Петро Порошенко.

У пекарню також передадуть кілька тонн борошна, цукор та дріжджі.

Оксана Погомій подякувала «Справі Громад» та Петру Порошенку за підтримку херсонців. «Ми всі очікували нашого звільнення. Зараз теж важко: нас звільнили, але місто стало фронтовим. Ви нам не просто плече підставили. Бо весь бізнес практично виїхав з Херсона, і те, що тут буде пекарня – це дуже круто. Тим паче, що хліб буде зараз безкоштовним для людей. Це дуже важливо», – говорить активістка.

«Менш ніж три тижні тому тут була русня. І лише зусиллями українців, зусиллями ЗСУ їх викинули. Але вони не заспокоїлися – підірвали всі об’єкти критичноі інфраструктури, енергозабезпечення, водозабезпечення. Підірвали котельні, які дають тепло. І зараз продовжують обстріли Херсона з лівого берега артилерією, системами залпового вогню і навіть мінометами долітають сюди. Який вихід з цього? Треба йти далі по лівому берегу, продовжувати контрнаступ. Допомагати ЗСУ. І не зупинятися на межах Херсонської області», – пояснює Порошенко.

Оксана Погомій додає: «в мене є ще одна мрія. Я хочу, щоб у нас в місті був такий український духовний культурний центр, як був у Маріуполі. Я була якраз минулим літом, і він тут буде. Ми все зробимо для цього».

«Домовились. Подивіться, наскільки Оксана і вся команда переповнена фантастичною, позитивною енергетикою. Таких людей ніхто не зупинить», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

 

 

Автор