Санкції на часі. 25.11.2022

Ростислав Павленко

Відправлення рашистів до дна отримує законодавче оформлення. Парламентарі Румунії, Ірландії, Нідерландів та Молдови визнали Голодомор геноцидом Українського народу. Це не просто повага до роковин, що наближаються – це оцінка росії як держави-терориста і вбивці.

У парламенті Нідерландів також визнали рф спонсором тероризму, що не дивно після першого вироку у справі щодо MH-17, де вина росії доведена в суді.

Демократичні процедури працюють повільно, і українці точно заслуговують на швидші результати. Однак працюють ці процедури невідворотно, і за кожним загальним рішенням слідуватимуть конкретні кроки з унеможливлення подальшої агресії росії, а також допомога Україні, щоб забезпечити нашу перемогу.

1. Тепер офіційно: ЄС готує 9-й пакет санкцій проти росії.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що у ЄС працюють над тим, щоб “вдарити по Росії там, де їй боляче”. За її словами, незабаром вдасться затвердити глобальне обмеження цін на російську нафту з G7 та іншими основними партнерами.

“Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе Путіна та його незаконну варварську війну”, – підсумувала президент Єврокомісії.

2. Більшість країн ЄС погодилися зі стелею нафтових цін з рф у розмірі $65-70 за барель, крім Польщі. Варшава виступає за стелю у $30.

Судячи з розвитку подій, невдовзі саме версія Варшави стане основною.

3. Видобуток газу в росії за 10 місяців знизився на 13%.

4. Обсяг промвиробництва на росії знизився у жовтні. Зниження обсягу випуску продукції склало від 5 до 45% у різних галузях.

5. За даними Forbes, росія вже витратила на війну чверть річного бюджету.

Найбільшими статтями витрат стали забезпечення армії — $28,7 млрд, втрачена техніка — $20,8 млрд і зарплата військовим — $15,6 млрд.

Найбільше витрат у забезпеченні армії сталося через використання ракет — $14,1 млрд. По Україні ворог випустив понад 4000 ракет, середня вартість однієї складає $3 млн.

Окрім цього, на забезпечення артилерії пішло $6,6 млрд.

Ці витрати значно перевищують заплановані і змушують рашистське керівництво спустошувати накопичувальні фонди, забирати доходи нафтогазової галузі та скорочувати інші видатки.

А санкції заважають відновлювати ці ресурси – і тиск посилюється.

І далі ж буде.

Автор