Київ повертається до відключень світла за графіками – Кличко

Електропостачання у Києві повернулося до відключень за графіками, теплопостачання в оселях киян є, електротранспорт у місті працює, ключові приміщення столиці забезпечені електрогенераторами.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Це була найбільша атака за 9 місяців на столицю України. Хочу подякувати силам ППО, які збили всі ракети, що летіли на Київ. Мережа енергопостачання в Києві зав’язана з єдиною системою країни. Ми знаємо, що були враження по всій Україні, тому відключили світло в більшості осель у місті. Зараз енергопостачання повернулося до попереднього стану, і ми повертаємося до планових відключень за графіками”, – сказав Кличко.

Він підкреслив, що ситуація з дефіцитом електроенергії в Києві залишається складною, але, тим не менше, наслідки вчорашнього обстрілу на енергопостачання впливу не мали.

Також він охарактеризував ситуацію з теплопостачанням і електротранспортом.

“Тільки що пройшла нарада, де ми розглядали стан системи теплопостачання. Можу сказати, що всі оселі, всі домівки киян зараз знаходиться з теплопостачанням. Також вчора на короткий час зупинився метрополітен. Раніше на деяких маршрутах замість тролейбусів ми запустили автобуси. Зараз перебоїв з електротранспотом у Києві немає”, – зазначив Кличко.

Водночас мер Києва додав, що всі ключові приміщення, які забезпечують життєдіяльність міста, лікарні, школи дитсадки забезпечені електрогенераторами. Додатково Київ отримує генератори від європейських партнерів.

Джерело