«Європейська Солідарність» закликає ветувати закон «Про поштовий зв’язок»

Ірина Геращенко

3 листопада в ВР відбулася справжня битва за закон “Про поштовий зв’язок”.

Цей закон пафосно презентували як євроінтеграційний.

Але! Під красивою назвою і хорошою ідеєю як завжди ховалися норми, які не мають нічого спільного з євроінтеграцією і захистом підприємництва.

Під зневажливий гул зали і знущання більшості колеги з Європейської Солідарності Іванна Климпуш-Цинцадзе і Володимир Ар’єв намагалися внести поправки, які б врятували закон. Наша професійна команда зверталася до зали із закликом почути фахові зауваження. Не політичні, а фахові, які б дійсно зробили закон європейським і захистили виробника.

Більше того. Профільний комітет євроінтеграції на 2 сторінки виклав свої зауваження, які під балаган зали Іванка зачитала парламенту.

Тільки «ЄС» утрималася при голосуванні за цей закон. Всі інші фракції, не слухаючи, не читаючи, повелися на маніпуляцію про його євроінтеграційність.

І ось маємо реакцію одного з лідерів українського бізнесу.

Компанія «Нова пошта», яка навіть під час війни створила і забезпечує унікальний сервіс для мільйонів українців, заявила, що цей закон знищить галузь. Співвласник компанії “Нова пошта” Володимир Поперешнюк вважає прийняття закону про поштовий зв’язок ударом по галузі.

Ми закликаємо президента Зеленського заветувати закон, парламент – внести зміни, на яких ми наполягали і які приведуть закон у відповідність до європейських директив. І разом вже проголосувати його в ідеальному варіанті, який підтримує і галузь.

Чому робота ВР зараз настільки непрофесійна і безвідповідальна?

Бо українці навіть не знають, що ВР працює! Багато людей дійсно думають, що парламент тільки зараз повернувся, а в лютому втік… А це неправда. ВР працює, просто парламенту немає в марафоні. А канал Рада показує ОП, а не ВР.

Тому трансляція всіх пленарних засідань має повернутися! Нехай в запису, але в марафоні.

І дякую телеканалу “Прямий”, який влада викинула з цифрового мовлення, який не отримує бюджетних коштів, але який прийняв рішення транслювати в запису всі засідання ВР і вже виклав в ефір пленарні дні 3-4 листопада!

Подивіться битву за бюджет і закон “Про поштовий зв’язок” обов’язково.

А ми реєструємо постанову про скасування голосування за цей закон як такий, що не відповідає висновкам комітету євроінтеграції.

 

Колаж: 24 канал

Автор