Омбудсмен: Посадову особу Міноборони визнано винною у порушенні законодавства про звернення громадян

23 червня 2017 року працівником Управління з питань дотримання права на звернення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини було складено адміністративний протокол щодо головного спеціаліста відділу контролю за станом соціальних виплат військовослужбовцям 27 управління Міністерства оборони України. У протоколі йдеться про порушення посадовою особою вимог ч. 7 ст. 212-3 КУпАП, а саме, несвоєчасне надання відповіді на звернення з порушенням терміну, встановленого Законом України «Про звернення громадян».

Заявник звертався з проханням посприяти в отриманні одноразової грошової допомоги у зв’язку з отриманням групи інвалідності.

Дослідивши матеріали справи, а також вислухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, Солом’янський районний суд міста Києва визнав винним головного спеціаліста відділу контролю за станом соціальних виплат військовослужбовцям 27 управління Міністерства оборони України у вчиненні адміністративного правопорушення за несвоєчасне надання відповіді на звернення.

Водночас, враховуючи малозначність вчиненого правопорушення, особу порушника, його щире каяття у вчиненому, суд вважав за можливе звільнити його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Джерело

Автор