Пенсійна реформа ліквідує залежність матеріального добробуту пенсіонерів від доброї волі політиків

За словами Міністра соціальної політики Андрія Реви, пенсійна реформа передбачає запровадження таких соціальних параметрів солідарної системи пенсійного забезпечення, які стабілізують Пенсійний фонд, створять умови для подолання його дефіцитності та встановлять пряму залежність розміру пенсій від економічних показників.

«Пенсійна реформа приведе видатки пенсійної системи у відповідність до її доходів, за рахунок суттєвого збільшення власних надходжень до Пенсійного фонду», – заявив Міністр.

Він акцентував увагу на тому, що такий підхід забезпечить постійне збільшення розміру пенсійного забезпечення відповідно до зростання економічних показників, та ліквідує вплив політичного фактору на добробут пенсіонерів.

«Перегляд пенсійного забезпечення відбуватиметься не епізодично, раз на п’ять чи раз на десять років, а щорічно – у відповідності до формули розрахунку, яку закладено в проект реформи. Таким чином, створюється модель, за якої матеріальне становище пенсіонера не залежатиме від доброї волі високопосадовців», – наголосив Андрій Рева.

Крім того, за словами урядовця, проектом закону про пенсійну реформу передбачається перенесення підвищення соціальних стандартів з грудня 2017 року на жовтень, що дозволить переглянути розмір пенсій додатково трьом мільйонам пенсіонерів.

Джерело