Санкції на часі. 19.07.2022

Ростислав Павленко

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив, що Україні вдалося стабілізувати ситуацію на полі бою.

Важливим чинником, що сприяв утриманню нами оборонних рубежів і позицій, є вчасне прибуття М142 HIMARS, які завдають прицільних ударів по ворожим пунктам управління, складам зберігання боєприпасів та палива, зазначив український головнокомандувач.

А щоб рашисти не мали змоги відновити втрачене, час відправити на дно їхню економіку.

1. Падіння економіки росії поглиблюється і зачіпає дедалі більше регіонів.

За оцінкою експертів, спад ВВП рф у річному вираженні прискорився у травні до 3,9% з 3,3% у квітні. І ці показники погіршуватимуться.

Шок експорту може зміститися на кінець 2022-го — початок 2023 року, коли набуде чинності нафтове ембарго ЄС.

2. На росії з березня по червень закрилися понад 110 тисяч компаній, повідомляють аналітики аудиторсько-консалтингової мережі FinExpertiza.

3. Очікування російського бізнесу у червні стали найгіршими з 2009 року.

Індекс оптимізму компаній впав відразу на 29 пунктів — з 34 до 5%, показало опитування S&P Global. Бізнес бачить загрозу подальшому розвитку в зростанні цін, негативному впливі санкцій на зовнішній попит та спад купівельної спроможності росіян.

4. Азербайджан та ЄС підписали меморандум про стратегічне співробітництво в енергетиці. Документ передбачає значне збільшення постачання каспійського природного газу до ЄС.

5. Союз споживачів рф запропонував виробникам викупити несправні іномарки за ринковою ціною, оскільки ремонт за гарантією стає недоступним покупцям через зупинення ввезення необхідних деталей до автомобілів.

Далі буде.

Автор