Санкції на часі. 15.07.2022

Ростислав Павленко

Одна з версій щодо сьогоднішнього засідання держдуми рф, серед більш, ніж 60 «питань, що накопичились» і «урядових ініціатив», – проведення скорочень видатків бюджету, не пов’язаних з війною. Раніше путін підписав закон щодо можливості примусу підприємств до виконання воєнних замовлень.

Ракетні удари по українських містах показують, на що ставить путін: терор і геноцид. І рашисти підтримують його в цьому. Тому забезпечення ЗСУ і відправлення на дно рашистської економіки – єдиний шлях прискорення Перемоги і миру. Рашизм має втратити можливість тероризувати Україну і світ.

1. Також путін підписав закон, згідно з яким компанія «Газпром» зобов’язана перерахувати до бюджету додатково 1,248 трлн рублів у вигляді податку на видобуток корисних копалин.

Ця сума збігається із розміром дивідендів, які акціонери компанії відмовилися виплатити за підсумками 2021 року.

2. Більшості росіян довелося збільшити кошторис на ремонт житла на 20-50%.

44% опитаних відповіли, що витрачають на ремонт свої накопичення, 26% взяли кредит, 18% оплачують із поточних доходів, а 12% зайняли гроші у родичів та друзів. Майже половина росіян відзначили труднощі з ремонтом, що виникають, через вихід з ринку іноземних компаній.

3. Турецькі компанії відмовляються допомагати рф обходити санкції.

Імпортери, які намагаються завозити високотехнологічну продукцію в рф через Туреччину, стикаються з відмовами турецьких посередників від участі у цих схемах через побоювання вторинних санкцій США та ЄС. Наприклад, продукція з напівпровідниками та транзисторами зараз поставляється до Туреччини з позначкою «заборона на реекспорт у рф».

4. США попередили про нові санкції проти російських банків.

Збільшення тиску на російський фінансовий сектор може бути предметом нових санкцій. На даний момент 10 російських банків відключено від міжнародної системи SWIFT. Питання подальшого розширення цього списку перебуває у компетенції влади ЄС.

5. Міжнародна та Європейська федерації важкої атлетики заборонили спортсменам із росії та білорусі брати участь у змаганнях під егідою цих організацій.

Далі буде.