Санкції на часі. 13.07.2022

Ростислав Павленко

Видання «Медуза» поширило результати опитування, яке, за його інформацією, замовляла адміністрація президента рф у ВЦІОМ. 57% опитаних висловилася за війну, лише 30% – проти. При цьому чим молодші респонденти (і отже, чим вищі шанси з’їздити в Україну в один кінець) – тим менше бажання воювати. Натомість для старших вялічіє затьмарює всі інші почуття. Це тим більше свідчить про необхідність жорсткіших санкцій. Бо лише на дні рашисти відчують ціну війни.

1. На росії впевненість молоді в російській економіці впала до мінімуму за 13 років.

Індекс споживчої впевненості за підсумками другого кварталу впав на 10 пунктів та опустився до позначки мінус 31%. Настрої споживачів впали у всіх вікових групах, проте вперше за весь час збору доступних даних найпесимістичнішою категорією виявилася молодь віком до 30 років.

2. Понад чверть росіян оцінили своє матеріальне становище як «погане» або «дуже погане».

90% заявили, що чекають на подальше зростання цін, причому переважна більшість – 59,5% – «дуже сильного».

3. Євросоюз заморозив €13,8 млрд російських олігархів, заявив єврокомісар Дідьє Рейндерс. Він уточнив, що більша частина майна (на €12 млрд) заморожена всього 5 країнами ЄС.

«Нам треба продовжувати переконувати інших наслідувати їхній приклад. Ми надіслали листи для отримання додаткової інформації», – пояснив Рейндерс.

Шантаж з боку рф і подальші воєнні злочини русні сприятимуть такому переконанню.

4. У Єврокомісії заявили, що в ЄС у жовтні буде ухвалено директиву, яка дозволяє конфіскацію російських активів у разі обходу санкцій.

5. Близько п’ятдесяти країн-членів ООН у понеділок, 11 липня, підписали документ, в якому суворо засудили спроби Росії виправдати неспровоковане вторгнення в Україну фальшивими наративами про боротьбу з «неонацистами» та «неофашистами». Розвінчання рашистських міфів сприятиме швидшому одужанню світу від небезпечної хвороби рашизму.

Далі буде.

Автор