Санкції на часі. 03.07.2022

Ростислав Павленко

З фронту повідомляють, що рашисти використовують тактику «вогневого валу» – маючи величезні, ще радянські запаси снарядів, бомб і ракет, вивалюють їх на наших захисників. Постачання західної зброї і боєприпасів дозволяє з цим боротись, знищуючи склади боєприпасів, виграючи артилерійські дуелі і випалюючи ворожі гармати, збиваючи БПЛА наведення і коригування. Чим більше і швидше надходитиме зброї, тим швидше у війні настане перелам. А щоб не дозволити рашистській економіці відновлювати запаси зброї і техніки, працюють санкції. Вже зараз рашисти обмежені в технологіях для виробництва зброї. А незабаром не зможуть собі його дозволити. Для того вони мають опинитись на дні. Над чим і працюємо.

1. На росії змушені зменшувати витрати на їжу. Росіяни дедалі менше витрачають у магазинах і оборот роздрібної торгівлі країни різко скорочується другий місяць поспіль.

За підсумками травня він виявився на 10,1% нижчим, ніж роком раніше, а порівняно з квітнем спад прискорився на 0,3 процентного пункту, випливає з даних Росстату.

Люди почали заощаджувати після того, як ціни на яловичину з початку року підскочили на 14%, рис подорожчав на 30%, цукор – на 40%, а морква – на 50%.

З урахуванням продовольчої інфляції, яка підскочила майже до 20%, за опитуваннями, у червні 39% рашистів скаржаться, що грошей їм не вистачає навіть на те, щоб покрити основні витрати. Ще 38% зізналися, що важко зводять кінці з кінцями.

2. На росії зафіксували зниження обсягу покупок персональних комп’ютерів. За червень, порівняно з лютим цього року, середній чек зменшився на 34%, на процесори – на 15%, на відеокарти – на 27%.

Також фіксується зниження продажів ноутбуків. У другому кварталі року було реалізовано на 15% менше ніж за квітень-червень минулого року.

3. ЄС заборонить імпорт сумішей із російською нафтою. Разом з ембарго на російську нафту ЄС вирішив заборонити і суміші, які містять нафту з Росії.

4. Експорт до росії у травні (у річному обчисленні) зменшився з усіх основних країн Сходу:

– Малайзія -72%,
– Таїланд -65%,
– В’єтнам -61%,
– Південна Корея -59%,
– Тайвань -59%,
– Японія -57%,
– Індія -31%,
– Китай -9%.

Ідея замінити Азійсько-Тихоокеанським регіоном втрати на Заході виявилась безперспективною.

5. Асоціація європейських державних поштових операторів PostEurop призупинила членство “Пошти росії” та “Білпошти”.

Далі буде.