Уряд затвердив створення двох державних центрів олімпійської підготовки

9 серпня на засіданні Уряду було прийняте важливе рішення у сфері розвитку спортивної галузі в Україні — затверджено проект постанови Кабінету Міністрів України “Про утворення державних установ” Східний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики” та “Західний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики”.

Нормативний акт був розроблений Мінмолодьспорту на виконання розпорядження Уряду від 9 грудня 2015 р. № 1320 “Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року”.

Метою запропонованого проекту акта є формування та впровадження сучасної моделі підготовки спортсменів високого класу, створення оптимальних умов для охоплення найбільш широкого контингенту спортсменів резервного спорту, забезпечення спортивної підготовки найобдарованіших легкоатлетів для поповнення національної збірної команди України.

Проект Постанови передбачає утворення двох (Східного та Західного) державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики, оскільки цей вид спорту є пріоритетним для країни, та має розгалужену інфраструктуру в усіх регіонах України. Так, до регулярного тренувального процесу залучено понад 50 тисяч атлетів резервного спорту, над підготовкою яких у ДЮСШ, спортклубах, спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю, школах вищої спортивної майстерності тощо, працює більше 1,5 тисяч дипломованих тренерів.

Функціонування нових державних центрів олімпійської підготовки на сучасних і найкращих в Україні легкоатлетичних базах забезпечить належні умови для проведення ефективної і цілеспрямованої підготовки легкоатлетів протягом всього року.

Джерело

Автор