Санкції на часі. 28.04.2022

Ростислав Павленко

Диктатор путін так захопився символікою Другої Світової, що не зчувся, як почав грати роль гітлера.

І дедалі більшає ознак того, що з цим божевільним злочинцем світ буде також справлятися об’єднаними зусиллями – як і з шикльгрубером.

Про це – домовленості представників понад 40 країн світу на Рамштайні щодо об’єднання воєнних зусиль у допомозі Україні в подоланні рашизму.

Про це – ухвалений у США закон про ленд-ліз.

І про це – удари по економіці росії, які невпинно штовхають її на дно.

1. Казахстан планує збільшити експорт нафти до Європи через Грузію.

2. Польща звернеться до Єврокомісії із запитом ввести мита у 25-35% на імпорт газу та нафти з росії.

3. Вартість основних будівельних матеріалів у рф за останній місяць зросла на 15-30%, – повідомив президент Національного об’єднання будівельників (НОСТРОЙ), яке офіційно бере участь у моніторингу цін будівельних ресурсів.

4. Швейцарія в рамках санкцій заморозила російські активи більш ніж на 9 мільярдів доларів. Сьогодні Швейцарія запровадила чергові санкції проти рф. Вони включають заборону на імпорт вугілля, деревини, цементу, морепродуктів та ікри. Крім того, у Швейцарії більше не можна реєструвати трастові фонди для громадян або жителів росії.

5. Половина російських кінотеатрів може закритися у найближчі два місяці через критичну нестачу репертуару, падіння виручки прогнозується більш ніж на 80%. На середину квітня закритими виявилися вже 36,4% кінозалів у країні.

Далі точно буде.

Фото © Генеральний штаб ЗСУ

Автор