9 травня маємо залишити окупантам

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Нелюдів, які катують зараз українців, виховали на 9-му травня. Побєдобєсіє переконало росіян у тому, що вони виняткова нація, що вони мають право знищувати інші народи, бо ж пабєдітєлі.

На очах усього світу нацизм прикривається боротьбою з нацизмом. Саме тією перемогою росіяни досі прикривають своє незаслужене перебування в РБ ООН, замовчуючи роль СРСР у розв’язанні Другої світової.

Ми тепер знаємо, як воювали їхні дєди. Ми знаємо, що найбільший тягар війни винесли на собі українці, а росіяни, скориставшись цією жертвою, накинули ярмо на пів Європи і почепили ордени своїм кровопивцям, як, наприклад, Жукову, якого днями знесли в Харкові наші військові.

Тепер, коли ця правда так увиразнилася, коли українці побачили, що таке війна, – усім очевидно, яким цинічним “святом” є 9 травня.

Лише країна, яка святкує війну, здатна починати нові бійні. Ми маємо відійти від цієї людиноненависницької практики. Відзначати разом із росіянами перемогу 9 травня – це знущання і над минулим, і над теперішнім.

Тому прошу підтримати лайком, репостом нашу ініціативу (законопроєкт №7297 “Про внесення змін до деяких законів України щодо увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”) повністю перенести вшанування пам’яті жертв Другої світової на 8 травня, як це робить весь вільний світ.

До того ж це історично правильно – нацисти капітулювали саме 8 числа.

9 травня маємо залишити путіну і лукашенку.

Автор