Трошки про втрати москви

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Знаєте, що мене вразило в повідомленні від російської “Комсомольської правди”, яка несподівано повідомила дані втрат армії Росії в Україні, абсолютно не такі, як повідомляє офіційна Москва? Нагадаю, хто не бачив, “камсамолка” повідомила, що в Україні 9 861 “чудо-богатирів” загинули і 16 153 були поранені. Послалася при цьому “камсамолка” на дані Міноборони Росії.

Що мене вразило?

Ні, не різниця з українськими даним, бо Росія досі офіційно визнає лише щось біля 500 убитих. Аби зрозуміти чому дані “камсамолки” і Генштабу ЗСУ так різняться, достатньо згадати, що Москва й ДОСІ не зажадала повернення до Росії тіл російських солдат, які загинули в Україні і залишилися на територіях контрольованих ЗСУ. Чхати Москві на ці тіла. Бо труп, НЕ привезений до Росії (вже вибачте за цинізм), не проходить по їхніх документах як труп. Це ще “пропав без вісті”. Тобто десь у Росії родичі ще сподіваються, що клієнт живий.

Вразило мене інше – співвідношення між пораненими і вбитими, назване “камсамолкай”. Приблизно – 1,64 до 1. В принципі, плюс-мінус стандарт для бойових дій. Але.

Беремо українські дані по загиблих – 15 000 рил. Множимо на оці самі 1,64. Що отримуємо? 24 600 поранених. Складаємо разом і додаємо біля 1 000 полонених (562 рила у нас в полоні, за Верещук, лише офіційно, вона сама говорить, що реально більше). Що виходить?

40 600 загарбників вибули з ладу. Взагалі. А скільки Москва зібрала угрупування на наших кордонах перед нападом? Відповідь – 80 тисяч рил. А всього в нападі на Україну задіяно було 200 тисяч. Тобто за 26 діб героїчної оборони захисники України вибили більше половини угрупування першого удару, або 20,3% від всього. П’яту частину!

Майте на увазі, це краща п’ята частина. Це найбільш елітарні і найбільш боєздатні частини загарбника. П’ята частина всього за 26 діб це не багато. Це – ДО ХРІНА.

Просто для порівняння. 1939 р. Армія Польщі програла у війні, втративши пораненими і вбитими 20% своїх сил. Франція у 1940 р. капітулювала, втративши і того менше – 11,4% своїх сил убитими і пораненими.

Так, звісно, реально російська армія – це біля 900 тис. рил. Але. Я вже не раз писав, розміри армії Росії компенсуються розмірами самої Росії. Москва фізично не може зібрати в кулак геть чисто всі свої сили – вона навіть у Другу Світову війну такого не робила. Вже не кажу, що собою являють всі інші сили армії Росії, якщо ці 40 600 – краще, що в них було?

До речі, Генштаб повідомив, що запасів боєприпасів і харчів у ворога лишилося на ТРИ доби. Експерти НАТО говорять теж, що Москви вистачить ще на тиждень, максимум на 10 діб. Але експерти НАТО вже й самі визнають, що армію РФ вони сильно переоцінили, купившись на пропагандистські байки Кремля.

До речі, а що там наша влада на цьому тлі про компроміси заговорила? Про референдум?

На фото – все путьом. Палимо ворожу техніку і беремо полонених. Не турбуйте ЗСУ – вони зайняті.

Автор