Порошенко зустрівся з бійцями батальйону тероборони (фото, відео)

Порошенко зустрівся з бійцями батальйону тероборони, створеного активістами «Євросолідарності» та ветеранами війни проти Росії

 

Петро Порошенко зустрівся з бійцями батальйону територіальної оборони, створеному з активістів партії «Європейська Солідарність» та ветеранів російсько-української війни, членів ГО «Res_Publika. Брати По Зброї», які знову стали на захист держави. П’ятий Президент повідомив, що його команда зараз займається необхідним забезпеченням для захисників України.

«Ми включаємось, я починаю займатися бронежилетами. Я починаю займатися кевларовими шоломами. Я починаю робити те, що має робити влада, щоб захистити Україну», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент подякував усім, хто не залишається байдужим і в цей час бачить своє місце зі зброєю в руках. Порошенко також наголосив, що немає підстав для панічних настроїв.

«Наголошую, що ті панічні настрої, які розповсюджувалися, що за дві години буде зданий Київ, що за 10 годин буде здана Україна – для цього немає ніяких підстав. Ми на сьогоднішній день здатні дати відсіч диверсійним і десантним операціям, які плануються загарбником Путіним», – зазначає Порошенко.

«Для нас ключова задача протриматися два тижні. І коли кажуть, що тут на повному ходу по дорогам рухаються російські танки, я наголошую, вони намагаються зараз йти дуже обережно. Бо очікують відсічі від українців», – зауважує Петро Порошенко.

«Я сьогодні зустрічався із Зеленським, я наголосив на тому, щоб підрозділи територіальної оборони в найкоротший термін були забезпечені засобами захисту, зброєю, причому не лише стрілецькою, а зброєю протитанковою, і, можливо, ПЗРК. Ми зробили все можливе, щоб забезпечити засобами зв’язку, щоб було і речове забезпечення, і медичне, і паливно-мастильні матеріали, і автомобілі, і все, що необхідне для підвищення ефективності дій підрозділів територіальної оборони. Щоб збільшити ту ціну, яку заплатить кожен росіянин, який за наказом Путіна прийшов до нас вбивати українців», – говорить Порошенко.

«Ні в кого не здригнеться рука, коли треба буде натиснути на гачок, коли бачиш перед собою загарбника, коли ми захищаємо українських дітей, українських жінок і Українську державу. П’ять років, з 2014-2019, ми тримали фронт. І зараз ми будемо демонструвати єдність нації. Мені байдуже, хто за кого голосував. Зараз мені важливо, щоби всі проголосували за Україну. І тому я тут сьогодні для того, щоби подякувати, що ви не залишаєтесь байдужими», – наголошує Порошенко.

«Ми мали дуже мало часу, але зробили все, щоб ми мали захищені позиції, на яких буде розташований батальйон для протидії російським загарбникам», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Бійці тероборони отримують зброю включно з автоматами і гранатометами

 

Петро Порошенко в ефірі каналу «Прямий» повідомив, що всі бюрократичні перепони для озброєння територіальної оборони усунуті, і бійці вже отримують автомати і гранатомети.

«Почав свій день я з наради, яку ми провели о шостій ранку, у зв’язку з початком агресії. Після цього мали зустріч з президентом Зеленським, де ми підтримали його пропозицію про запровадження воєнного стану. Вже це було о 8 ранку. Після цього зустрілися, щоб обговорити, що саме ми можемо зробити для координації дій, і що саме може зробити влада», – повідомив Порошенко.

«Тому територіальна оборона сьогодні нарешті отримує зброю. І звичайні кияни, пред’явивши документ, отримують автомат Калашникова і збираються битися за Київ, збираються зупинити ворога. Ми максимально прибрали всі бюрократичні перепони», – повідомив п’ятий Президент.

«Сьогодні територіальній обороні нарешті виділені інші засоби ураження, включно з гранатометами. Ми робимо все можливе для того, щоб вони мали засоби радіокомунікації, речове, медичне, бойове забезпечення, автомобілі. Звичайно, краще це було робити 4 місяці тому, але кожен на своєму місці робить те, що може», – зазначає Порошенко.

«Я хочу подякувати киянам, всім українцям, які сьогодні записалися в батальйони територіальної оборони і роблять те, що від них залежить, щоб не здати Україну агресору», – сказав Петро Порошенко.

«Ми маємо зараз дуже важкий період. Але я завжди – з 2014 по 2019 роки залишався оптимістом. Оптимістом залишаюсь і зараз. Правда з нами. Господь з нами. І перемога буде за нами!», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

Автор