«Європейська Солідарність» вимагає від влади захисту країни! (брифінг, відео)

Порошенко вимагає від Зеленського та монобільшості виділити 50 млрд грн на армію під конкретні програми

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час брифінгу закликав Верховну Раду терміново зібрати позачергове засідання і виділити гроші, необхідні для забезпечення ЗСУ в умовах посилення російської загрози.

«Європейська Солідарність» розробила спеціальний план, який передбачає декілька першочергових кроків, які мала би зробити ще в листопаді-грудні українська влада», – говорить Петро Порошенко.

«Ми не нагнітаємо паніку, ми лише вимагаємо адекватної реакції української влади, адекватної підготовки країни до можливого, ймовірного сценарію вторгнення», – наголосив Порошенко.

«Треба терміново доукомплектувати всі бойові бригади. Для цього нам потрібно забезпечити адекватне грошове забезпечення», – говорить Порошенко. Він вкотре заявив, що грошове забезпечення у ЗСУ має складати не менше 25 тисяч гривень, а на передовій – 50 тисяч гривень.  Загалом на це необхідно 21 млрд грн – зазначає лідер «Євросолідарності».

«Додатково до цього треба привести у відповідність, не продовжити на 10 років, як пропонують деякі «гарячі голови», а скоротити термін контрактів. Ветерани, які відслужили у конкретних частинах, повинні мати можливість повернутися, маючи достойне грошове забезпечення і уклавши контракт саме на особливий період. Це дасть можливість терміново відновити чисельність, а також набрати необхідну кількість для підрозділів територіальної оборони», – говорить Порошенко.

«Друга позиція – це термінове наповнення стратегічних резервів. Наголошую, якби це рішення було прийнято тоді, коли ми пропонували – в листопаді, уже були б завершені тендерні процедури, закупівля і комплектація складів, резервів», – констатує Порошенко.

Він вкотре закликав владу негайно забезпечити армію  паливно-мастильними матеріалами, речовим майном, харчами, медичним, військовим забезпеченням.

«Необхідне розгортання резервів першої черги і комплектація стратегічних резервів», – наголошує п’ятий Президент.

«Третій пункт – це фінансування Державного оборонного замовлення на закупівлю зброї. Це дасть можливість чесно дивитися в очі партнерам і відповісти на питання, чому платники податків країн усього світу мають з власних кишень фінансувати посилення обороноздатності українських збройних сил, а українська держава і українська влада фінансує злочинне «Велике крадівництво», – говорить Порошенко.

«Європейська Солідарність» також закликає забезпечити співфінансування разом із суб’єктами місцевого самоврядування процесу розгортання територіальної оборони.

«Виділити зараз фінансування за рахунок коштів державного бюджету 28 мільярдів на ці програми. І за рахунок коштів резервного фонду Кабінету міністрів вже зараз надати 300 мільйонів для розгортання цих робіт. Це треба робити вже і зараз»,- переконаний Порошенко.

Петро Порошенко також зауважив, що згідно із останніми соціологічними дослідженнями більшість українців вважають недостатніми зусилля влади для оборони країни, а Зеленського – нездатним організувати захист держави. Петро Порошенко закликав владу спільно розробити та ухвалити необхідні рішення.

Лідер партії повідомив, що вже є підписні листи для проведення позачергового засідання Ради.

«Я ще раз закликаю представників всіх фракцій, всіх депутатів поставити підписи щодо скликання позачергового засідання. Уряд, Міністерство фінансів, президента – долучитися до цієї справи. Ми готові відкликати наш законопроект, ми готові подати спільний законопроект. Мова не йде про рейтинги чи внутрішню боротьбу. Мова йде про захист держави», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Генерал Забродський розповів про негайні кроки, необхідні для зміцнення обороноздатності України

«Європейська Солідарність» пропонує реальні кроки, які треба негайно зробити для зміцнення обороноздатності країни. Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал – лейтенант Михайло Забродський на брифінгу.

«Для війни потрібні три речі – гроші, гроші і ще раз гроші». Цей вислів видатного політика ХХ-го сторіччя Вінстона Черчилля залишається недосяжною істиною для діючої влади», – зауважив Забродський.

«Перше – 29 млрд з грошей МВФ з «великого крадівництва» негайно треба направити на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців. Що таке грошове забезпечення? Це впевненість у завтрашньому дні, стабільність, можливість думати про виконання завдання і про виконання службового обов’язку, а не про те, як там в тилу твоя родина проживає за твою зарплату, яка в рази менше, ніж та, яка забезпечує гідне існування», – зазначив генерал-лейтенант.

«Це – питання укомплектування тих самих бригад, які вже виконують завдання»,- додав він.

«Ми вимагаємо негайного перегляду плану оборонних закупівель з точки зору нарощування в першу чергу кількості засобів протиповітряної оборони, протитанкових засобів і протикорабельних ракет», – пояснює Забродський.

Він зауважив, що в більшості військових частин залишаються системи озброєння ще застарілих радянських зразків. «На це звертають увагу всі – і відповідний комітет ВРУ, і виробники озброєння – всі, крім тих, кому потрібно на це звертати увагу в першу чергу», – наголосив Забродський.

За його совами, стратегічні запаси – це питання стійкості тилу.

«Мова не про тих, хто зараз в строю, а мова про тих, кого можуть призвати. Намагання створити запаси в ході конфлікту – це державний злочин», – додав Забродський.

На його переконання, необхідно забезпечення коштами органи місцевого самоврядування для проведення першочергових заходів з розгортання інфраструктури і елементів системи територіальної оборони.

«Не всі громади заможні, не всі готові до негайного виконання закону України з фінансової точки зору, але це ні в якому разі не знімає відповідальність з держави. Тому 300 млн – місцевим громадам. В першу чергу тим, які знаходяться в прикордонних областях, які знаходяться під найбільшою загрозою», – вважає представник «Європейської Солідарності».

«В чому особливість реалізації цього плану? Те, що в ньому перераховано, і все, що можна додати до цього списку, потрібно було робити ще вчора. На жаль, процеси, які пов’язані з витратою коштів, не дають моментального ефекту, вони потребують часу для проведення певних процедур, в тому числі і закупівель», – констатував Забродський.

«Ми не панікери, ми ті, хто тверезо дивляться на обстановку, і ті, хто пропонує цілком реальні і, головне, можливі в нашій ситуації кроки. І будь-яке зволікання з їх реалізацією є злочином», – резюмує генерал Забродський.

Джерело

 

Влада повинна швидко забезпечити амуніцією та зброєю підрозділи тероборони – Віктор Кононенко

Представники «Європейської Солідарності», активісти та небайдужі громадяни допомагають у організації розгортання підрозділів територіальної оборони України, проведенні занять та вишколів, але цього замало. Це повинно робитися на центральному рівні. Тому влада має негайно виділити необхідні кошти, забезпечити ці підрозділи зброєю та іншими засобами для організації оборони усіх регіонів держави. Про це сказав депутат Київської міської ради від «Європейської Солідарності», генерал-лейтенант Віктор Кононенко на брифінгу.

«Європейська Солідарність» опікується розбудовою територіальної оборони в межах усієї країни. Ми сприяємо у проведені військових вишколів, занять із тактичної медицини. Ми допомагаємо всім, чим можемо, нашим резервістам і військовослужбовцям тероборони. За ініціативою депутатів місцевих рад приймаються програми по розбудові тероборони в конкретному регіоні», – підкреслив він.

Водночас Віктор Кононенко зазначив, що лише зусиллями громадян та активістів неможливо забезпечити належну боєздатність, зробити це швидко і відповідно до викликів сьогодення.

«Необхідна синхронізація закону про національний спротив з діючим законодавством. Цей законопроект знаходиться на розгляді Верховної Ради України», – наголосив Віктор Кононенко.

За його словами, також необхідно дозволити військовослужбовцям територіальної оброни брати участь у бойових діях та виконанні бойових завдань поза межами своїх регіонів, і цей законопроект знаходиться на розгляді Верховної Ради. «Це дозволить якісно забезпечити обороноздатність нашої країни», – зауважив він.

«Нам необхідна Доктрина територіальної оборони України, яка також знаходиться на затверджені в Офісі президента і визначає основні види діяльності територіальної оборони. Нам потрібне спрощення проходження особами, які бажають стати військовослужбовцями тероборони, медичної комісії. Тому що вимоги до резервістів бойових бригад і до членів територіальної оборони суттєво різняться», – назвав депутат вимоги до влади.

Віктор Кононенко підкреслив, що необхідне і матеріально-технічне забезпечення територіальної оборони, якого досі немає. «Знову на допомогу приходять волонтери і небайдужі громадяни», – зауважив він.

Крім того, вишколи, які зараз проводяться, відбуваються здебільшого зі своєю амуніцією і з імітацією зброї, тому що зброї також немає.

«Ті кошти, які виділили місцеві ради, ми зможемо освоїти не раніше, ніж у травні, тому нам необхідна допомога від держави на якнайшвидше розгортання пунктів постійної дислокації і відповідно кімнат для зберігання зброї. Лише тоді ми зможемо її отримати. Без зброї – ми не зможемо захистити свої регіони», – підкреслив представник «Європейської Солідарності».

«Наразі, поки цього немає, ми вимагаємо накопичення необхідної кількості зброї у військових частинах, розташованих на територіях наших регіонів, щоб ми могли її швидко отримати і стати на захист своєї країни», – додав депутат.

Джерело

Автор