«Я не буду учасником цього шоу» – Порошенко прийшов на допит у ДБР, але свідчити відмовився (фото, відео)

Порошенко закликав Зеленського перестати жити серіалами: внутрішні війни грають на руку ворогу

 

Чергова сфабрикована за вказівкою Зеленського справа немає нічого спільного із законом – про це у відеозверненні сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він закликав Зеленського припинити створення «серіальної» реальності і зайнятися захистом держави.

«Шито білими нитками» Цей давній вислів трохи застарів. Тепер правильно казати «шито зеленими нитками». Особливо, коли йдеться про справи, які фабрикують проти мене за прямою вказівкою Зеленського. Ще раз наголошую: всі ці понад сто справ не мають нічого спільного ані зі здоровим глуздом, ані з правом і є політично вмотивованими», – переконаний Порошенко.

«Зеленський намагається позбутися політичного опонента так, як це роблять Путін в Росії, Лукашенко в Білорусі. І як Янукович чинив в Україні. І робить він це в звичайному для себе серіальному стилі, де допити мають бути черговими серіями цього низькопробного серіалу», – зазначає Петро Порошенко.

«Тому повторю: всі покази по так званій «вугільній справі» я вже вичерпно дав слідству. Відповів на всі їх питання і попередив – я точно не буду грати ту роль, яку придумали сценаристи та відеорежисери кварталівського «шапіто» з їх зовсім недоречним зараз серіалом», – зауважує п’ятий Президент.

«Ну і нарешті: якщо вже говорити про державну зраду, конче необхідна присутність Зеленського. От кого треба викликати на очну ставку. Як мінімум, йдеться про його злочинну бездіяльність у питаннях про посилення обороноздатності країни – на тлі даних найпотужніших розвідок світу про посилені приготування росіян до повномасштабного вторгнення в Україну. Саме це сьогодні турбує українців. А також і закупівлі на 3 млрд доларів вугілля в країни-агресора і електроенергії в Україні та Білорусі», – говорить лідер партії.

«Очевидно усім, крім Зеленського: найбільший ворог України – Путін. І щоб зупинити його, влада має нарешті дослухатися до порад проєвропейської опозиції. Внутрішні війни грають сьогодні на руку ворогу. Ключ до перемоги – лише в єдності всього українського суспільства і всього цивілізованого світу», – наголошує Порошенко.

«Вже час припинити серіалити і подивитися в обличчя реальності», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Влада за вказівкою Зеленського блокує мою політичну діяльність, але я не буду учасником цього шоу – Порошенко біля ДБР

 

Силовики за вказівкою Офісу Зеленського блокують політичну діяльність п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність». Про це Петро Порошенко заявив журналістам біля ДБР. Він наголосив, що сьогодні планував оголосити на погоджувальній раді ініціативи щодо зміцнення обороноздатності України, і саме на цей час ДБР призначило так званий «допит».

«Об 11 годині я як лідер «Європейської Солідарності» мав би бути на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради України для того, щоб поставити на порядок денний мого законопроєкту про внесення змін до бюджету з різким збільшенням фінансування ЗСУ. Довести зарплату українського воїна до 25 тис,, воїна на фронті до 50 тис., збільшити фінансування Державного оборонного замовлення, віддати гроші місцевому самоврядуванню для фінансування територіальної оборони. Без паніки, але сильна Україна повинна мати здатність захистити себе, свій народ, свою землю», – говорить Петро Порошенко.

 

«Спеціально для цього буде ще низка інших ініціатив, починаючи від законопроєкту про кримінальну відповідальність за колабораціонізм і включно з деякими тимчасовими слідчими комісіями по злочинам, які кояться «Слугами народу». У тому числі які мають корупційну складову», – наголосив Порошенко.

«Минулого тижня в понеділок я мав бути в НАТО, в Брюсселі для переговорів про військову допомогу Україні. Там же відбувалася Рада міністрів закордонних справ ЄС, у мене були заплановані декілька зустрічей з міністрами закордонних справ країн ЄС для збільшення фінансової і оборонної допомоги державі», – повідомив Петро Порошенко.

«В середу або в четвер я мав бути на фронті для того, щоб передати оборонний комплекс відеоспостереження бригадам, які розташовані на «передку» для того, щоб зберегти життя українським воїнам. Все цього не відбулося, бо ДБР і прокуратура не відповідають на мої запити щодо забезпечення такої політичної діяльності, блокують і саме на цей час вони призначають допит», – зазначає Петро Порошенко.

«Все це робиться за вказівкою Зеленського. Виконавцем є кат Майдану Татаров, друзі якого призначені незаконно в ДБР для забезпечення цих політичних переслідувань. Це все – шоу. Шоу в стилі Зеленського, де він намагається відволікти увагу від серйозних проблем у безпеці держави, в енергетиці, в економіці, у валютно-курсовій політиці, які демонструють його нікчемність», – переконаний Порошенко.

«Ми залишаємося відповідальними політиками. Але я точно не збираюся брати участь у цьому шоу», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Адвокат Ілля Новіков: Слідство відмовляється допитувати Зеленського і Арахамію, бо це не вписується в їхній сценарій

Слідчі ДБР відмовляються допитувати Володимира Зеленського та Давіда Арахамію, бо це не вписується в сценарій шоу, написаний в Офісі президента. Про це біля ДБР журналістам повідомив адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков. За його словами, будь-які «слідчі дії» не мають сенсу, бо силовики відпрацьовують політичне замовлення влади.

«Нам було зазначено у відповідь на звернення моїх колег-адвокатів, що слідство вже встановило все, що їм потрібно. Бо вони відмовляються викликати Зеленського, Арахамію і решту осіб, зазначених у наших клопотаннях. Які чітко висловлювали твердження по цій справі, говорили, що начебто їм все ясно, все відомо – про те, що була зрада, було сприяння терористичній діяльності. Слідство не бачить необхідності допитувати цих людей», – констатує Новіков.

«Тобто фактично вони говорять про те, що слідство вже закінчене. Хоча формально це не так», – зауважує Новіков.

«Минулого тижня у нас зірвалося судове засідання в Апеляційному суді Києва, бо начебто не були своєчасно привезені матеріали справи з Печерського суду. Я ще раз наголошую – ми вважаємо, що це було навмисно. Це не якась дуже складна спецоперація – привезти одну коробку з паперами з Печерського суду, з Володимирської вулиці на Солом’янську площу, де розташований Апеляційний суд. Якщо так не сталося, то так не сталося тому, що хтось цього хотів», – нагадав Ілля Новіков.

«Ми вважаємо, що на порядку денному наших опонентів все ще залишається головний «цвях цієї програми», головний шлягер – одночасний допит або перехресний допит, як вони це називають, Порошенка і Медведчука. З дуже зрозумілою метою – вони хочуть зробити шоу і переконати людей, які бачать, що Порошенко і Медведчук одночасно заходять до ДБР, тому що там щось було, бо дивіться – один заходить, інший заходить, мабуть щось було», – говорить Новіков.

Адвокат також повідомив, що було заявлено відвід слідчому ДБР. «Було заявлено відвід слідчому Дзвонику через порушення закону, які полягають у тому, що він систематично пробує надсилати виклики з порушенням терміну. Цей відвід має бути розглянутий слідчим суддею», – говорить Новіков.

«Ми очікуємо на засідання, яке призначене на 11 лютого. Це буде дуже важлива зустріч. Ми там знову почуємо, що «Порошенко не поважає закон», що він начебто ігнорує виклики. Ви бачите, що цього не відбувається, ми працюємо виключно в рамках закону», – резюмує Ілля Новіков.

Джерело

Автор