СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 31.01.2022

Республіка Ірак

Іракські збройні сили завдали авіаударів по укриттях бойовиків угруповання «Ісламська Держава» у провінції Діяла та Найнава, знищено 15 терористів. Водночас протиповітряна оборона Іраку збила кілька безпілотних літальних апаратів над містом Самарра у провінції Салах-ед-Дін.

На території Іраку збройні сили Туреччини розпочали нову операцію проти терористів Робітничої Партії Курдистану, задіяно понад тисячу військовослужбовців.

Сирійська Арабська Республіка

Внаслідок нападу бойовиків на в’язницю у місті Хасаке втекли 200 бойовиків «Ісламської Держави».

Курдські формування «Сили демократичної Сирії» (СДС) розпочали операцію із зачистки від терористів кварталів Гувейран і Хай-ез-Зухур на південній околиці міста Хасеке, що за 630 км від Дамаска. Бійці СДС взяли штурмом один із будинків, у якому укривалися бойовики «Ісламської держави». Під час бою було ліквідовано п’ять терористів. Загони СДС знищили понад 180 членів угруповання «ІД», які брали участь у збройному заколоті у місті Хасеке.

На півночі Сирії турецькі військовослужбовці ліквідували п’ятьох бойовиків угруповання YPG. Терористи намагалися потрапити до зони проведення антитерористичної операції «Джерело світу» для здійснення диверсій.

У провінції Хасеке терористи YPG викрали підлітка, аби примусити його до участі в бойових діях.

Об’єднані Арабські Емірати

Протиповітряна оборона ОАЕ перехопила та знищила балістичну ракету, запущену єменськими хуситами.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Повстанці Тиграю вступили у переговори з федеральною владою. Основними їхніми вимогами є припинення бойових дій, виведення підрозділів спецназу та еритрейських військових, зняття гуманітарної блокади з Тиграю.

Демократична Республіка Конго

Військовий трибунал засудив 51 людину до страти за вбивство у 2017 році двох співробітників ООН. Одного засуджено до 10 років в’язниці.

Республіка Колумбія

На губернатора колумбійського департаменту Какета скоєно замах. Під час робочої поїздки регіоном на шляху кортежу губернатора було підірвано саморобну міну. Внаслідок терористичного акту загинули двоє поліцейських, троє поранено. Губернатор не постраждав.

Джерело

Автор