СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 12.01.2022

Єменська Республіка

В Ємені урядові війська у взаємодії з силами міжнародної коаліції взяли під контроль північну провінцію Шабва. Також армія Ємену встановила контроль над великою територією на півдні провінції Маріб. Під час боїв урядових військ з повстанцями з проіранського руху «Ансаруллах» (хусіти) останнім завдано значних втрат.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

В ефіопському регіоні Тиграй через атаку дрона загинули 17 мирних жителів.

Буркіна-Фасо

Вісім військовослужбовців затримано у Буркіна-Фасо. Військових підозрюють у підготовці захоплення влади в країні.

Сирійська Арабська Республіка

Бойовики YPG (сирійського крила терористичної організації РКК) затримали понад 50 учасників мирних акцій протесту у провінції Ракка на півночі Сирії. Жителі провінції вже кілька днів організовують акції протесту проти погіршення умов життя у підконтрольних терористам YPG/РКК районах країни. 45 людей було затримано в селищі Табка на заході від міста Ракка, де також пройшли мітинги проти корупції та беззаконня, що чинять бойовики.

Республіка Судан

Правозахисники Комітету лікарів Судану повідомили про загибель 16-річного демонстранта, важко пораненого в голову. За час, що минув після військового перевороту в Судані, силами безпеки вбито вже 63 учасники мирних акцій  протесту. Демонстрації проти військового заколоту тривають по всій країні.

Джерело

Автор