Адвокат Головань: Головна причина справи проти Порошенка – його рейтинг, який обганяє Зеленського (відео)

 

Головна причина політичних переслідувань п’ятого Президента – це зростання його рейтингу, відповідно до якого Порошенко не просто зрівнявся із Зеленським, а й має перевагу.  Про це біля Офісу Генерального прокурора заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань. Він також повідомив, що подав до ОГПУ низку клопотань через кричущі порушення закону по так званій «справі» проти п’ятого Президента.

«Ситуація з політичними переслідуваннями Петра Порошенка загострилася. Ми тепер вже точно знаємо, з чим це пов’язано, оскільки саме сьогодні опубліковані результати соціологічних досліджень Центру Разумкова, відповідно до яких Порошенко навіть перемагає. Не те, що зрівнявся, а навіть перемагає Зеленського у другому турі виборів, якщо б такі відбулися. Тобто причина цього загострювання, цих політичних переслідувань тепер вже доказово нам відома», – зазначає адвокат.

«Оскільки Офіс президента теж має свою соціологію, і я думаю, що її результати точно такі, які сьогодні були оприлюднені Центром Разумкова, то так звана «підозра» і абсолютно незаконні рішення, які ще й приховують від нас, про затримання Порошенка – тепер чітко зрозуміла причина цих дій», – зауважує Ігор Головань.

«Відповідно до закону, до КПК, ми, адвокати Порошенка, звернулися до Генпрокурора з клопотаннями. Їх 18», – говорить Головань. Він, зокрема, нагадав,  що подав клопотання про виклик у якості свідків у справі президента Володимира Зеленського, голову фракції «Слуга народу» Давида Арахамію, віце-прем’єрку Ірини Верещук, народних депутатів з монобільшості Данила Гетманцева, Мар’яни Безуглої та Федора Веніславського, які публічно заявляли про нібито відомі їм факти правопорушень з боку Порошенка.

«Оскільки їм такі факти начебто відомі, то доцільно їх допитати як свідків. Ми відповідне клопотання подали. Це клопотання було отримане Офісом генпрокурора 23-24 грудня. Термін на розгляд – три дні. Відповідно, сьогодні ці документи мали бути вже готові, і, відповідно до закону, про результат повідомляється той, хто заявив клопотання. Тобто мені має бути вручений документ, який підтверджує, або постанова про відмову, або підтвердження того, що клопотання задоволене», – говорить Головань.

«Ми бачимо, що і слідчі, і прокурори бояться, вони ховаються. Ми знаємо, що ганебне, незаконне рішення Печерського суду про затримання Петра Порошенка існує. Його приховують від суспільства, і ми обов’язково доможемося, щоб воно було опубліковано. А ті, хто причетний до його появи, понесли заслужену відповідальність. Ми бачимо, як нехтують законом Офіс генерального прокурора і ДБР. Намагаються якнайбільше затягнути час», – говорить адвокат Порошенка.

«Крім того, ми знаємо, що у так званому «повідомленні про підозру» безліч сторінок було про статут Організації Об’єднаних Націй. Ми подали клопотання про витребування статуту ООН і витребування матеріалів кримінального провадження, яке було про вугілля з Південно-Африканської республіки, ми вимагали ознайомлення з матеріалами. Вимагали огляду інтернет-сторінок, де були розслідування журналістів про незаконність дій і низьку якість вугілля з Південно-Африканської республіки», – повідомив адвокат.

«Це маса конкретних речей, які повинно слідство перевірити. І головне – це факт політичних переслідувань. Ми вважаємо, що допит Зеленського, Гетманцева, Верещук, Арахамії, Безуглої і Веніславського підтвердить наше твердження щодо політичного переслідування», зазначає Ігор Головань.

«Ще раз повторюся: сьогоднішні результати Центру Разумкова абсолютно чітко пояснюють причину цих беззаконь. Влада боїться того, що їй доведеться здавати свої повноваження, а потім відповідати за скоєне», – наголошує адвокат Петра Порошенка.

Джерело

Автор