Все набагато гірше, ніж здавалося

Володимир Ар’єв

Те, що ви зараз прочитаєте – ШОК. Принаймні, я був шокований, коли отримав цей документ із Міністерства оборони.

Я знав, що в армії є проблема з дизельним пальним, три місяці намагався отримати відповідь. Отримав після скандалів, але навіть не уявляв, що все НАСТІЛЬКИ ПОГАНО.

Отже…

Дизель є головним пальним для ЗСУ. Переважна більшість техніки працює на ньому. Але станом на 14 грудня уряд закупив 29% від потреби. Це лише закупив. Фактично, реального пального є лише 17%!

Тепер уявляєте, в якому стані армія опинилася під час загрози вторгнення? І наскільки вистачить наявних запасів?!

Відповідальність за цей стан ЗСУ несе особисто Зеленський, адже оборона – його прямий обов’язок, і це записано в Конституції! Тим не менш, верховний головнокомандувач замість того, щоб займатися боєздатністю армії, літає в резиденцію святкувати ювілей голови свого офісу, розважається на концерті свого «Кварталу». У Зеленського ВСЕ ЧУДОВО.

А який стан у України, серед іншого, зрозуміло з цієї відповіді Міністерства Оборони.


Алла Комарова

Так, ітогє падвєдьом.

Кількість військ на кордоні з боку сРаши постійно збільшується. Настільки, що про це почали писати вже десь за океаном, висловлюючи обережні такі побоювання “WTF?”, малювати схеми зі стрілочками і розсилати листи з планом евакуації своїх громадян із дикої України.

Нещодавно до вже накопичених військ та живої техніки почали приїжджати у гості й так і залишатися поблизу кордону всякі там служби логістики та медики, що якби натякає, що оте бряцання може й не просто так собі замір піпіськами.

І з чим же ми зустрінемо “дарагіх гастєй”, бодай вони всралися, якщо раптом нєдайбох?

Два роки в Армію не закуплялися броніки. Від слова ніх*я взагалі. На тому ж рівні закупка касок. А сьогодні ще й стає відома відповідь Міноборони про стан закупки дизпалива – закуплено 29% від потреби. Дизпаливо – це головне паливо для ЗСУ.

Ще раз. Менше третини від потрібного палива закуплено в Армію. На кінець року. Тобто в нас ворог на кордоні, а Зеленський за два з половиною роки довів Армію до стану 2014 року і що зараз робить? Правильно! Світить є*алом на концерті 95 кварталу!

Ну просто в нього ж все зає*ісь. Доріжки крутяться, баблішко мутиться, а те, що там ті дивні злі люди у шанцях сидять, так я ж їх туда нє пасилал, да, Вавасік? Сопля ти гайморитна, ти що сподіваєшся вчасно здриснути на літаку, який ти наче б передав Міноборони, а тепер сам на ньому розсікаєш? Чи знову гвинтокрили у МНС с3,14диш, як тоді свому мажордому на дєньрік? Так от рєпу тобі на весь сколіоз, уклоніст ти задрипаний. Не встигеш, повір.

Занадто багатьох ти вже дістав. Спитай у Гогі-якйоготам-швілі, він тобі розкаже, як це буває “вдрух как в сказкє”.

 

Автор