Церква окупанта веде гібридну війну з українським народом

Центр протидії дезінформації РНБО за результатами аналізу інформаційного поля Telegram-каналів України оприлюднив звіт, в якому вказує на наявність інформаційної спецоперації РФ, спрямованої на підрив довіри до вакцинації.

Серед багатьох інших інструментів та суб’єктів у спецоперації були активно задіяні представники так званої «УПЦ МП» (РПЦ в Україні), які зіграли суттєву роль у розповсюдженні ідей антивакцинаторства.

Відповідно до звіту, РПЦ в Україні виступає проти вакцин, організувала мітинг під будівлею Верховної Ради 19 жовтня, куди учасники принесли плакати з гаслами: «Вакцинація вбиває», «Ні медичним експериментам. Захистимо наших дітей». Також, як вважають організатори та учасники, вакцинація – гріх.

Водночас, ця ж церква в інформаційних повідомленнях, спрямованих на російську аудиторію, навпаки закликає вакцинуватися, поширює інформацію про види вакцин, розвінчує міфи, пов’язані з ними, та зазначає, що щеплення не є гріхом.

Результати аналізу свідчать про наявні ознаки ворожої дезінформаційної атаки, що спрямована на збільшення рівня смертності від Covid-19 в Україні та запобігання вакцинації громадян України.

Аналіз офіційних інформаційних повідомлень на ресурсах «УПЦ (МП)» свідчить, що ця релігійна організація схиляє вірян до відмови від щеплень або настороженого ставлення до них. Предстоятель РПЦвУ зокрема, заявляв:

«Сьогодні багато говорять про земне життя, про те, що треба робити щеплення, бо інакше людина помре. Проте є вакцина вічності – це покаяння… Що б людина собі не зробила, яку б вакцину не ввела – одну чи десять, чи жодної, вона все одно помре», – цитує сайт митрополита Онуфрія.

Представники РПУ влаштовували масові маніфестації в центрі Києва (зокрема 27 липня та 19 жовтня цього року), серед гасел яких були «Наша вакцина – це причастіє». «Наша вакцина – це покаяння», «Господь нас покриє, та Божа матір вбереже» та ін.

Натомість Православна церква України вже другий рік поспіль відмовляється від такого заходу через небезпеку поширення коронавірусу.

У ніч з 1 на 2 травня 2021 р. у Києво-Печерській Лаврі відбулось великоднє богослужіння Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Попри карантинні обмеження та попередження медиків, більшість вірян не носили маски та не дотримувались соціальної дистанції.

Центр інформації «УПЦ» поширював повідомлення про обурення віруючих РПЦвУ необхідністю вакцинації під заголовками «Не хотим быть подопытными животными».

Керуючий справами УПЦ МП Антоній (Паканич) вважає, що вакцинація від COVID не повинна бути обов’язковою.

Дійшло до того, що намісник Почаївської лаври митрополит Володимир, який також є вікарієм Київської митрополії «УПЦ МП», підтримав заяву Синоду Православної церкви Молдови МП про те, що буцімто вакцину від коронавірусу зробив засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, щоб імплантувати в людей чіпи 5G.

Натомість Православна Церква України неодноразово заявляла, що не має жодних заперечень щодо вакцинації як медичної процедури: вона не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри. Вона також підкреслювала, що питання вакцинації не є виключно особистим – воно «напряму стосується здоров’я всього народу і життя наших ближніх».

ПЦУ не вважає процедуру вакцинації порушенням релігійних норм і правил і від початку казала, що потрібно дотримуватися тих рекомендацій, які органи охорони здоров’я надають для збереження нашого здоров’я, зокрема носіння масок.

Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (ПЦУ) публічно щепився, щоб на власному прикладі закликати вірян церкви вберегтися від хвороби.

Ще до пандемії коронавірусу Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявляв, що Православна церква підтримуватиме також заходи з імунізації дорослих від дифтерії та правця. Більше того, на спільній зустрічі керівників ЦГЗ МОЗ України та ПЦУ обговорювали умови співпраці щодо запобігання поширенню захворюваності та продовження інформування населення про важливість вакцинації.

Як бачимо, суттєву роль у підриві кампанії з вакцинації зіграла саме «УПЦ МП». З усіх конфесій, масово представлених в Україні, саме РПЦУвУ з самого початку найбільш агресивно виступала проти вакцинації. РПЦ розгорнула кампанію проти «примусової вакцинації», дезінформуючи вірян про небезпеку імунізації та нібито примусовий її характер.

Виходячи з цього, Російська Православна Церква в Україні, яка, як і належить іноземним диверсантам, ховається за назвою «Українська Православна Церква», є зброєю російського агресора у гібридному протистоянні та має бути заборонена або суттєво обмежена у своїй діяльності на території України.

Джерело

Автор