ЗСУ вперше застосували Bayraktar на Донбасі, знищивши артилерію окупантів (фото, відео)

 

Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення Операції об’єднаних сил Операція об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу “Байрактар”.

З 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних Сил України під час обстрілу зазнали поранення, один з них загинув. З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували.

З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано “Байрактар”. Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ.

Після цього обстріли українських позицій припинилися.

Джерело


Роман Донік

Ну що, ударні дрони “Bayraktar” були вперше задіяні в знищені ворожої артилерії.

Кілька днів ворожі пропагандисти прокачували істерію, що ЗСУ порушили мінські домовленості та зайшли на ворожу територію. І сьогодні з максимально можливої дальності (15+ км) обстріляли село Гранітне на Донеччині. Звичайними засобами виявити батарею не змогли. Далеко. Крім того, найманці та окупанти почали масовані обстріли наших позицій з артилерії.

У відповідь, для збереження життя вояків та цивільного населення, було піднято БПЛА “Bayraktar”, виявлено батарею та ракетою знищена одна гармата. На цю хвилину. Розрахунки інших втекли. Але це не точно. Бо підняли не одного птаха. Довіряйте ЗСУ.


Юрій Бірюков

Это безумно просто быть украинским “экспертом”. Для этого необходимо лишь обладать феноменальной способностью переобуваться на лету, а также иметь плохую память.

И осенью 2018-го года, а потом весной 2019-го года некоторые украинские “эксперты” подробно рассказывали про то, что Bayraktar TB-2 категорически не подходит в условиях нашей войны с Россией. Что купили дорого и не то, не так и не туда, не с тем и не для тех. Особенно ярко это было слышно 20-го марта 2019 года, в момент официальной передачи первых Bayraktar TB-2 в ВСУ. Фотки, да, того дня.

Я не эксперт, мне так повезло – я реально не эксперт.

Я лишь знаю, что разговоры про закупки этих дронов начинались в 2015 году, во время одного их первых визитов Полторака в Турцию. Он тогда, в рамках дозволенного, рассказывал про “кино” по боевому применению, которое ему показывали.

Я лишь знаю, что переговоры Порошенко и Эрдогана по вопросам закупок были сложными и эмоциональными. Без подробностей, просто вот знаю. И переговоры включали в себя множество дополнительных условий и шагов.

Я лишь знаю, что в марте 2019 года первые дроны были переданы в войска, были большие и подробные планы по дальнейшим шагам, а потом… потом страна сделала свой выбор в пользу другого президента. И два года мы жили в парадигме “нужно просто перестать стрелять”.

Я лишь знаю о том, что сегодня батарею вражеских Д-30 отминусовал как раз вот Bayraktar TB-2. Эксперты уже обсуждают видео и детали. Но я не эксперт.

Я просто рад за украинских военных, они теперь могут воевать эффективнее.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

БПЛА “Bayraktar” завдав удару по позиціях бойовиків на Донбасі. Знищено артилерійську установку.

Дивіться, яке фото я знайшов в архіві свого блогу. Березень 2019 р. Передача техніки Збройним силам і випробування БПЛА “Bayraktar”. Фото – моє. Президент Порошенко оглядає “Bayraktar”, вже прийнятий на озброєння ЗСУ. Поруч з Порошенко стоять начальник генштабу генерал Муженко, що реформував Збройні сили, і генерал Павловський, який організував забезпечення ЗСУ.

Нині Петро Порошенко очолює опозицію і відбивається від потоків брехні, генерал Муженко відправлений у відставку в принизливий спосіб, генерал Павловський – за ґратами. А “Bayraktar” воює. Захищає Україну.

Все разом. І гордість, і сум.

 

 

 

Автор