Цю б мегапропаганду та в мирних цілях

Олександр Михельсон

Путін на валдайській тусовці вчора всплакнулЬ, шо раз до Києва приїхав глава Пентагону, то Україну можуть взяти в НАТО, “і це реально створює загрозу для Російської Федерації”. “Завтра під Харковом ракети з’являться, що нам з цим тоді робити? Не ми ж туди ліземо зі своїми ракетами, нам під ніс їх засовують”, – каже.

Те, що цей товаріщ охрєнєл вконєц, – то понятно: захапати Крим, напхати там наступальної зброї і потім хникать, шо під Харковом, МОЖУТЬ БУТИ американські ракети (спойлер: не можуть, а то б давно були, ех) – ну, це верх охрєнєнія. Втім, це все ясно.

Але мене забавляє, яким місцем думають громадяни РФ, які розвішують під оце все вуха.

Бо, нагадаю, точно такі ж істерики в Кремлі були ще за Єльцина, коли в НАТО вступали країни колишнього соцтабору. Прям усьо: завтра Америка на святую Русь нападьот! Угроза атавсюду!

І нічо: як ми знаємо від того ж ВВХ 🙂 , за ці пару десятиліть, шо поляки, прибалти та інші угорці перебувають в НАТО, Росія тіки окрєпла! Мощно возрос процент жиров у маслє і так далі. Тобто от шось ні фіга росіянам не гіршає від вступу сусідніх країн до НАТО, да?

Але ведуться, як діти, і свято вірують, шо якби не вчинили акт міжнародної агресії, то “в Криму стаялі би амєріканскіє ракєти”.

Цю б мегапропаганду та в мирних цілях – на користь вакцинації, наприклад. Но ніт: по захворюваності навіть нас випереджають. І по антиваксовому дебілізму теж – див. тут

Штож! Росіяни “братньою” вкраїнською читати все одно не вміють. Але от що важливо. Цей же брєд не просто брєд, а чергова накрутка російського гарматного м’яса на повномасштабну війну з Україною. Яка може й не статися, але чим більше таких виступів, тим вища ймовірність, бо ж не можна розтягувати пружину нескінченно, да?

А відтак американські, та й будь-які, “ракети під Харковом” – у найширшому сенсі – стають усе нагальнішою потребою.

Самі розумієте: поки ВВХ не здохне, спокою нам не буде – та й потім навряд…

 

Карикатура © Сергій Йолкін / DW

Автор