ЗСУ на навчаннях виконали бойові стрільби з ЗРК С-125 (фото, відео)

 

Збройні сили України виконали бойові стрільби з зенітно-ракетного комплексу С-125 М1 та ЗРК «Оса-АКМ». Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Стрільби проводили підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля».

На застування зенітно-ракетних комплексів було використано полігон Ягорлик, що знаходиться поблизу півострова Ягорлицький Кут навпроти Тендрівської коси.

Підрозділи відпрацювали висування із захищених позицій у заданий район, розгортання та знищення малорозмірних літальних апаратів.

Імітували ворожі безпілотники освітлювальні артилерійські снаряди.

Як зазначив начальник протиповітряної оборони Командування Сухопутних військ полковник Юрій Соловей, його підлеглі впоралися із поставленим завданням.

У перший день стрільб артилеристи здійснили постановку шести світлових мішеней. Розрахунки «Оса-АКМ» знищили всі повітряні цілі.

 

Поряд із ЗРК «Оса-АКМ», бойові стрільби виконували розрахунки С-125 М1 по електронних цілях.

Військові здійснили успішні пуски зенітних керованих ракет 5В27Д.

Ракети навелися на цілі та їх знищили. Вони були уражені на відстані 11 кілометрів.

Нагадаємо, у 2019 році в ході ракетних стрільб був проведений один з етапів випробувань модернізованого компанією “Аеротехніка” зенітного ракетного комплексу С-125 по надводним цілям. у 2020 році зенітний ракетний полк озброєний ЗРК С-125 розгорнули на Харківщині.

На заставці:

Фото © Командування Повітряних Сил ЗСУ

Джерело