На третьому році президентства Зеленського українська промисловість відкинута нижче рівня 2016 року

За останніми даними Держстату, обсяг промислового виробництва у серпні 2021 року відновився заледве на 0,6% на тлі минулорічного обвалу в серпні на 4,1%.

Це уже третій серпень, як при владі Володимир Зеленський. І результат полягає в тому, що порівняно із серпнем 2018-го, коли президентом був Петро Порошенко, українська промисловість виготовила продукції на 2,4% менше, ані ж тоді.

І списувати цей провал на Covid-19 не можна, адже в сусідніх країнах триває стрімке відновлення промислового виробництва після минулорічного обвалу. Зокрема, порівняно із минулорічним серпнем, у Польщі обсяг промислового виробництва у серпні зріс на 13,2%, Росії – на 4,7%.

У результаті неефективності нинішньої влади українська індустрія відкинута нижче від рівнів 2016-го року.

Хоча за попередніх три роки президентства Петра Порошенка промислове виробництво навпаки динамічно зростало. І у серпні 2018-го було на 9,1% більшим, аніж у серпні 2015-го.

Замість обіцяного прискорення економічного зростання втрачено навіть те, що було. А відновлення не відбувається навіть на тлі безпрецедентно сприятливих умов на світових ринках, якими користуються виробники в сусідніх країнах. Але не в Україні.

Джерело