Збереження при владі Зеленського прирікає країну на деградацію

За інформацією ЗМІ, Україна другий рік поспіль втрачає мільярдні інвестиції. Інвестори все менше готові вкладати гроші в українську економіку. Протягом першого кварталу 2021 року інвестори вклали в економіку України 78,2 мільярда гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цей показник впав на 9,5%. Загалом у 2020 році Україна отримала 419,8 мільярда гривень в якості вкладень, тоді як у 2019 році ця цифра була на 38,2% більшою.

Україна за президентства Зеленського, на жаль, асоціюється у іноземних інвесторів із розчаруванням. Після виборів і повної зміни влади в 2019 році українцям і міжнародній спільноті обіцяли швидкі ринкові реформи, ув’язнення корупціонерів та перезавантаження інститутів влади. Проте ці сподівання змінилися на розчарування від незрозумілої кадрової політики, яка часто впроваджувалася на користь олігархів, від постійних популістичних і брехливих заяв, і від тотальної некомпетентності представників влади Зеленського.

Можна багато говорити про так звані «успіхи» влади і списувати усі недоліки на «коронавірус», можна записувати нові відосики і презентувати чергові 500 сторінок «векторів розвитку економіки України», але іноземних інвесторів не проведеш і не обдуриш. І ставлення іноземних партнерів і їх реакція на дії влади є чітким маркером «успішності» та «ефективності» команди Зе.

Джерело

Автор