СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 27.08.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

Терористичне угруповання «Ісламська держава» скоїло низку екстремістських актів у місті Кабул та поблизу аеропорту, через що загинуло понад 103 людини і 158 було поранено. Серед загиблих – 13 американських військовослужбовців, ще 18 було поранено.

Президент США Дж. Байден наказав Пентагону розробити оперативні плани щодо нанесення ударів по ключових об’єктах та керівництву терористичного угруповання ІДІЛ.

Єменська Республіка  

ППО Арабської коаліції поблизу міста Хаміс-Мушайт знищила другий за останню добу замінований безпілотний літальний апарат, запущений єменськими повстанцями з руху «Ансаруллах» у бік Королівства Саудівська Аравія. Коаліція вживає додаткові оперативні заходи для захисту мирних жителів і цивільних об’єктів від терористичних атак.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

На тлі значного погіршення гуманітарної ситуації в районі Амхарці й Афар уряд Ефіопії в односторонньому порядку оголосив режим припинення вогню.  Проте Народний фронт визволення Тиграю (НФВТ) проігнорував цю ініціативу влади Ефіопії. За заявою представників уряду, повстанці з НФВТ вбили 200 людей, зокрема жінок і дітей. На сьогодні лише в таборах біженців у районі Амхарці знайшли притулок 1,2 млн людей.

Республіка Ірак

Військово-повітряні сили Туреччини завдали удару по об’єктах терористів РКК у районі Хафтанін на півночі Іраку, знищено п’ятьох бойовиків.

Грузія

Тбіліський міський суд обрав взяття під варту як запобіжний захід для п’ятьох громадян Грузії, які вступили до лав терористичного угруповання «Ісламська держава». Напередодні співробітники Служби державної безпеки затримали їх у Панкіській ущелині.

Джерело

Автор