C-17 за раз евакуював 800 людей з Кабула (фото)

Військово-транспортний літак C-17 Повітряних сил США за раз евакуював 800 людей з Кабула. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на The WarZone.

Якщо інформація є вірною, то це може бути рекордом для літака, який є основою реактивного транспортного флоту Повітряних сил США.

Літак C-17A RCH (Reach) 871, з авіабази Дувера в штаті Делавер, вилетів з Кабула вчора 15 серпня 2021 року.

Розуміючи ситуацію, що погіршується, екіпаж літака, очевидно, зібрав у головний вантажний відсік літака близько 800 осіб і направився до авіабази Аль-Удейд у Катарі.

Вантажний відсік С-17 розрахований на розміщення вантажів та десантників, останні зазвичай по кількості не перевищують 150 осіб. Тобто ви можете уявити собі, наскільки щільно розмістили 800 людей у С-17.

Стандартне розміщення десантників на борту літака C-17. Фото: Повітряні сили США

За даними виробника, американської компанії Boeing, пасажирська місткість С-17 офіційно становить «80 на 8 піддонах плюс 54 пасажири на сидіннях з боків».

Звичайно C-17 може розміщувати набагато більше людей під час надзвичайної ситуації, як це мало місце після того, коли тайфун вдарив по Філіппінам у 2013 році. Фото опубліковане Повітряними силами США з інформацією про евакуацію 670 людей:

Евакуація цивільних після тайфуну на Філіппінах. Фото: Повітряні сили США

Навряд чи це був та буде єдиним «суперзапакованим» рейсом літаків США, що вилетить або покине Кабул у ці дні.

Ми також знаємо, що Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) відправили один із своїх С-17 для евакуації людей перед цим рейсом, намагаючись вивезти їх, поки таліби не захопили Кабул.

Не зважаючи на обіцянки талібів, все більше афганців, які перемістилися до Кабулу, та ті, які ще залишаються під владою талібів, стають свідками неспровокованих нападів на мирних жителів та розстрілів полонених солдатів.

Це викликало хаос серед мирного населення, яке хоче втекти з-під майбутньої влади ісламістів у Афганістані.

Джерело

Фото на заставці: C17A йде на посадку в Кабулі для евакуації близько 200 індійців з Афганістану. © twitter Defence Decode®

 

BBC: Тисячі людей намагаються втекти з Афганістану. В аеропорту Кабула хаос (відео)

 

Defense One: Згідно з даними представників оборони США та фотографіями, літак ВПС США C-17 Globemaster III безпечно евакуював 640 афганців з Кабула пізно ввечері у неділю