Україна відправила до Туреччини пожежні літаки Ан-32П (фото, відео)

Україна відправила до Туреччини пожежні літаки Ан-32П для гасіння лісових пожеж. Про це інформує Мілітарний.

Прикордонники Одеського загону в пріоритетному порядку оформили два повітряні судна та 14 членів екіпажу на аеродромі «Шкільний», де літаки дозаправлялися.

Оформлення прикордонники здійснили поза пунктом пропуску з використанням мобільних інспекторських робочих місць.

 

Українці вилетіли допомагати гасити масштабні лісові пожежі, осередки яких виникли 28 липня поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тис. 500 га. Внаслідок пожеж 4 особи загинуло та 183 особи постраждало, з них 58 осіб госпіталізовано, пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд.

Рятувальними службами взято під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.

Для допомоги турецьким вогнеборцям, відповідно до підписаного у лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення.

Літаки входять до складу Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії, – прокоментували у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Всього до гасіння пожеж, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучено понад 4 тис. осіб, 457 од. техніки та 35 повітряних суден.

Джерело