Багатоокий невмирущий «Вій» (фото)

Гліб Бабіч

А вчора снайпер “з того боку” “зняв” одну з наших камер.

Правда, в “їх” пабліках пишуть, що місце для лежання снайпер вибрав дуже невдало. Там його колеги якраз поруч щось палили знову. І боєприпаси поруч, швидше за все, лежали. Вони ж неакуратні дико. Коротше, трах-бах, не знаю, що там з ним далі було.

Навіть наші трохи засмутилися – ну як можна так порушувати техніку безпеки?

Це справа житейська. Камери системи спостереження завжди шукають. Тому що від них великі неприємності, від камер цих. Треба сказати, що висять наші камери добре, і замасковані ретельно. І щоб знайти хоч одну, знадобилося три місяці.

Ми до цього готові й камеру замінимо. Ба більше, ми знайшли два чудових ракурси (поза зоною досяжності снайпера, до речі), які доводять контроль зони практично до ідеалу і повністю перекривають одну з найнебезпечніших зон. Тому там ми поставимо ще дві камери. Потужніші. Це називається – підтримка, модифікація і розвиток системи (пояснюю тим, хто називав це все “разовим піаром”).

Тобто казку про одного веселого дракона пам’ятаєте? Голову рубаєш, а на її місці три виростають. Так що, стріляти по нашим камерам – це як бити себе по мармизі. Буде тільки болючіше. Була одна камера – стане три, якось так.

А крім цього ми вже готуємо новий батальйонний комплект для зони відповідальності 72-ї бригади. А ще працюємо з наступною бригадою – проектуємо нову систему в новій небезпечній зоні.

Так що, степ бай степ ми накриваємо лінію фронту системою спостереження – бригаду за бригадою. Знижуємо ризик для своїх – і збільшуємо головний біль для “прибульців”. Тому що збираємося контролювати кожен їх крок, кожен рух.

І у нас з вами все дуже навіть непогано виходить.
Просто продовжуємо. Крок за кроком. Їм цього не зрозуміти. Ані “той старанє”, ані нашим “втомленим”.
А ми просто разом. І цим сильні.
І ми продовжуємо.

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400 (Антоніна Бузіло)

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331 (Антоніна Бузіло)
Або за реквізитами:
IBAN рахунок UA193052990000026002016226051
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Найменування отримувача:ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД ГО
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ


Юрій Бірюков

Такое себе утро, с напоминанием нам всем.

В 10-ке подбили один наш “глазик”, таки смогли вычислить, и снайпер его снял. Один из трех десятков, так что это предсказуемые потери. Это плохая новость.

10-ка перепрофилировалась на земледельцев и слегка вспахала то место, откуда работал снайпер. Больше не стрелял, возможно-возможно, что… Это хорошая новость.

Но самая главная новость – ведь если бы не было камеры, то снайпер занимался бы поиском цели. И мы с вами, возможно, спасли чью-то жизнь, жизнь нашего военного.

А камеру надо поменять, это финансово-технический вопрос – купить, отправить, заново установить. И продолжить заниматься следующей бригадой. И продолжить спасать жизни.