У Повітряних Силах ЗСУ найменше грошове забезпечення льотчиків серед формувань безпекового сектору держави

Про це в коментарі «Радіо Свобода» повідомили у Командуванні ПС ЗСУ.

 

У залежності від займаної посади та терміну служби виплати українським льотчикам бойової авіації складає від 19 000 до 24 000 гривень.

В цей же час пілот у Державній прикордонний службі отримує 28 тисяч гривень, Національній гвардії – 32 тисячі, в Державній службі з надзвичайних ситуацій – 36 тисяч, а у поліції – 50 тисяч гривень.

Такі розбіжності у грошових виплат мають різні пояснення, наприклад до Національної поліції набирають цивільних пілотів, де ринок праці пропонує більшу заробітну платню.

“Департамент фінансів підтримав дану ідею, вони погодили дану доповідь, наразі вона перебуває у Генеральному штабі. На жаль поки що позитивного рішення Головнокомандувача про її підписання не прийнято”, – розказав у коментарі представник Командування ПС ЗС Олег Гарвилко про наміри збільшення грошового забезпечення льотчиків.

В Командуванні Повітряних Сил ЗСУ вказують, що за два крайні роки звільнилось близько 140 осіб льотного складу.

Самі ж льотчики вказують, що грошове забезпечення не є основним фактором по прийняттю рішення по звільненню з лав війська.

Для них більш важливим є забюрократизований процес служби при відносно не великій кількості годин нальоту.

Також називається ненормований службовий час, як під час чергувань так і пунктах дислокації, що пов’язаний з необхідністю ведення зайвого документообігу.

Все це у комплексі демотивує продовжувати службу льотного складу та змінювати свій рід діяльності по завершенню першого контракту. Лише на 2021 рік з лав Повітряних Сил ЗСУ планується звільнитися більше 40 осіб.

У разі відсутності жодних позитивних змін, негативна тенденція буде зберігатися, а навантаження на діючих льотчиків тільки збільшуватиметься.

Джерело