Сумні новини для тих, хто виборює право себе захищати

Демократична Сокира

Мріяли про пістолет? Забудьте про це. Не вийняли магазин при транспортуванні? Забудьте про свободу років так на 10. Це тепер кримінал.

У нас сумні новини для тих, хто виборює право себе захищати. Поки вся країна була зосереджена на футболі, Слуги народу оперативно почали робити з демократичної країни поліцейську диктатуру. І роблять її, намагаючись протягти закон про зброю, але тепер у новій, ще огиднішій реінкарнації — законопроєкт №5709.

Що ж нас чекає цього разу?

Новий закон іще жорсткіший та репресивніший, ніж наказ МВС №622, яким зараз регулюється обіг зброї.

❌Поставлена крапка щодо права на володіння ефективною зброєю самозахисту (короткоствольною нарізною зброєю). Тепер пістолет ви зможете отримати лише за корупційною процедурою, яка називається «нагородження вогнепальною зброєю». Пістолети офіційно закріплюються законом у розряді статусних, іміджевих речей.

❌А що револьвери? А не можна тепер револьвери, заборонені вони назовсім.

❌Позбавити вас права на володіння зброєю тепер можуть за найменше адміністративне правопорушення, навіть те, що ніяк не пов’язане з обігом зброї. Вийшов на мітинг, запалив файєр — прощавай, улюблений карабін.

❌Виробництво приладів зниження гучності звуку пострілу (глушники) тепер ліцензується. Вітчизняні виробники у «захваті».

❌Самозахист, право на який і так було лише на папері, ще більше обмежено. Тепер, шановні громадяни, від озброєного нападу захищатися не можна! А лише від нападу з використанням зброї (нагадаю, що більшість знарядь вбивств у нас не вважаються зброєю, наприклад, кухарські ножі або сокири). Тобто, якщо на вас із цілком зрозумілими намірами сунутиме бурмило із сокирою, а у вас із засобів захисту лише вогнепальна зброя, то вихід один — вмирай, а потім уже оскаржуй. Більше того, тепер перед застосуванням зброї для самозахисту потрібно буде попереджати зловмисника про ваші наміри.

❌Зброя при транспортуванні тепер має бути не просто розряджена (без патрона в патроннику), а з відокремленим і розрядженим магазином, бо власники зброї мають бути максимально беззахисні. Певно, нападникові доведеться сказати, «чуєш, почекай тут трохи, я поки зброю заряджу».

❌За порушення правил обігу зброї покарання тепер будуть драконівськими. Зокрема, порушення правил транспортування зброї стане кримінальним злочином, а за незаконне володіння зброєю чи набоями (сумнозвісна ст. 263 ККУ) тепер покарання до 10 років позбавлення волі. Підкидання небажаним громадським активістам набоїв під час обшуку стане новим інструментом репресій. Тобто за правопорушення без постраждалих тепер покарання буде жорстокішим, ніж за умисне вбивство — таке майбутнє очікує країну, де змінились два президенти, а міністр МВС, який був, такий і лишився.

Мені сумно це вкотре повторювати. Український парламент уже давно не самостійний орган. Це зграя незрозумілих людей, якими можна керувати неначе стадом тварин. І вони там явно не для того, щоб захищати інтереси простих людей.

По-перше, автори законопроєкту хваляться тим, що його «погоджено із МВС». Панове кнопкодави, МВС не має погоджувати українські закони, воно зобов’язане їх виконувати.

По-друге, законопроєкт називається «Про право на цивільну вогнепальну зброю», і це відверта брехня. Його варто було б назвати «Про безправ’я», «Про роззброєння», «Про встановлення міліцейської диктатури» — будь-яка з цих назв буде краще відповідати суті законопроєкту, у якому встановлюються безглузді, нелогічні та драконівські обмеження. Але ці лицеміри будуть розповідати нам, що все робиться «для вашої ж зручності та безпеки». Давайте про свою безпеку ми вже якось самі подбаємо.

Мета цього законопроєкту — швидке та комфортне переведення будь-якого власника зброї в категорію злочинця, якого можна покарати або не покарати, отримавши на лапу.

По-третє, автори законопроєкту не мають жодного морального права називатися народними депутатами, оскільки діють не в інтересах українського народу, не захищають права українського народу — натомість вперті у своїх намаганнях знищити право українців на захист та послабити обороноздатність української держави.

Демократична Сокира закликає об’єднатися усіх громадян України, усіх власників зброї на протидію цим атакам проти права вільної людини, свідомого та законослухняного громадянина.

Вони відверто намагаються будувати диктатуру, постійно здійснюють наступ на громадянські права. Якщо не буде потужного і організованого спротиву — прийдуть і до вас, у вашу крайню-найкрайнішу хату.

Давайте боротися разом, адже у нас спільна мета — нормальне збройне законодавство та право на самозахист. І на цю боротьбу наш проект «Зброя та самозахист» збирає гроші. Адже людське життя, особливо власне — безцінне.
Єлісей Ходоловський, спікер Демократичної Сокири з питань самозахисту.

Автор