Ох, відчуваю, саджати будемо

Валерій Прозапас

“Ніякої катастрофи без траншу МВФ не буде, – заспокоює слуґа Гетманцев. – Візьмемо гроші, ТРОХИ ДОРОЖЧЕ, але візьмемо”. ©

Як добре, що їхні виборці не вміють читати, а тим, які вміють, боляче думати.

Бо “трохи дорожче” означає – “ще трохи піднімемо тарифи”, “трохи скоротимо субсидії”, “трохи піднімемо податки”, “трохи надрукуємо грошей, десь до олії по 100 гривень”.

Взагалі, це МВФ “трохи обкакався” і, як казав той Голобородько, “трохи пішли в сраку”, тому українцям на шию вішають кредити ТРОХИ ДОРОЖЧЕ і прямо це кажуть.

А що українці?
Та те саме, що останні 300 років, “кайданами міряються, правдою торгують” – трохи кріпаки, як завжди.

* * *

Ні, мене продовжує бомбити.

Кожного дня від народних органів правопорядку ми чуємо звіти про розкриття “схем закупівель за завищеними цінами” і притягнення до відповідальності “винних у нанесенні шкоди державі”.

А от коли представник влади відкрито заявляє про залучення ТРОШКИ ДОРОЖЧИХ кредитів, всі як в рот води понабирали, ніхто не біжить з обшуками та справами про корупцію і службову недбалість.

А якщо Гетманцев у змові з Урядом і ОП вирішили відмовитись від МВФ на користь дорожчих кредиторів за відкат?

Це ж мільярдні збитки бюджету.

Просто бери порівнюй, за якими умовами кредитувалися злочинні попередники, а за якими новиє ліца, і ніяких складних експертиз не треба, щоби вирахувати чому в країні криза.

І як той кричав на стадіоні, “скільки вам заносять за “Ротердам?”, запитати “а вам скільки заносять за збільшення відсотків за кредитами?”.

Ох, відчуваю, саджати будемо.