Зради і перемоги тижня. 9 – 15 червня 2017 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 9 – 15 червня 2017 рр.

ЗРАДА

У Слов’янську посадовця Укртрансбезпеки спіймали п’яним за кермом. Водночас службовець відмовився пройти тест на алкоголь.

У Львові місцеві жителі перекрили дорогу, протестуючи проти сміттєвого коллапсу. Раніше міська влада звернулася до уряду з проханням визнати Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

У ЄС розчаровані темпами реформування законодавства з прав інтелектуальної власності в Україні. Про це йдеться у повідомленні представництва Європейського Союзу в Україні.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Київській міській раді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича до винесення рішення у цій справі.

У Києві троє невідомих побили правозахисника Олександра Дядюка, який бореться з незаконними забудовами.

Кабмін вчетверте продовжив надзвичайний стан в енергетиці. Надзвичайний стан було впроваджено через блокування активістами поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу.

Підозрюваний у нападі на активістку Майдану, чинного народного депутата фракції “Народний фронт” Тетяну Чорновол в грудні 2013 року Олег Нетребко, який недавно був екстрадований в Україну з Білорусі, повісився в ізоляторі тимчасового утримання в Києві в ніч на 15 червня. Прокуратура розпочала розслідування.

ПЕРЕМОГА

Українські військові взяли участь у найбільших маневрах країн НАТО в Європі. Навчання тривають із у Багатонаціональному міжвидовому центрі з підтримки боєготовності 7 армії США (м. Хохенфельс, ФРН).

В Україні вперше продали державний банк. Китайська біржа Bohai Commodity купила державний Український банк реконструкції та розвитку.

У ніч на 11 червня набув чинності безвізовий режим з ЄС для громадян України. 1894 громадянина України скористалися безвізовим режимом з ЄС у перший же день. Відмовлено чотирьом.

До світового рейтингу університетів The QS World University Rankings потрапили шість українських вищих навчальних закладів. Найкращу позицію серед українських ВНЗ посів Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. Він знаходиться у проміжку 401-410 місць. Другим від України став Київський національний університет імені Тараса Шевченка з позицією 411-420.

Українцям із пропискою на Донбасі й у Криму видаватимуть біометричні паспорти після cпецперевірки. Є відповідна постанова Кабміну, яка рекомендує проводити додаткову ідентифікацію.

Президент підписав закон про заборону георгіївської стрічки. Закон вводить адміністративну відповідальність за виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки.

Білорусові Жизневському посмертно присвоїли звання Герой України.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор