СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 01.06.2021

Ісламська Республіка Афганістан

У провінції Кундуз спецназ Афганської національної армії здійснив операцію з ліквідації сховища «Талібану» у місті Кош Тапа та звільнив п’ять чоловік з полону бойовиків, 12 талібів знищив, вісім взяв у полон.

У провінції Гільменд внаслідок авіаудару по позиціях талібів чотири бойовики були вбиті та двоє поранені.

Велика Британія планує прискорити еміграцію афганців, які співпрацювали з британськими військами, здебільшого перекладачів, через побоювання утисків з боку «Талібану». Право на проживання у Великій Британії можуть отримати 3 тисяч афганців.

Республіка Ірак

На півночі країни турецький спецназ знищив вісім терористів РКК.

Федеративна Республіка Сомалі

Під час нещодавніх операцій у регіоні Середня Шабелле збройні сили країни знищили майже 100 бойовиків угруповання “Аш-Шабаб”, зокрема кілька командирів. Наразі деякі райони повністю звільнені від бойовиків.

Демократична Республіка Конго

Бойовики угруповання ADF, які афільовані з угрупованням «Ісламська держава», у двох селищах вбили щонайменше 50 людей.

Держава Ізраїль

Глава єгипетської розвідки А. Камель під час візиту до Ізраїлю і Палестинської автономії запропонував план обміну полоненими між Ізраїлем і ХАМАСом.

Один з високопоставлених лідерів ХАМАС Ф. Хамад заявив про початок виробництва нових ракет.

Сирійська Арабська Республіка 

Одна людина загинула, ще троє отримали поранення у місті Мюнбіч після того, як терористи YPG/PKK відкрили вогонь по учасниках акції протесту проти насильницького залучення до лав угруповання YPG/PKK місцевої молоді.

Джерело