Петро Порошенко зустрівся з Послом Ізраїлю в Україні (фото)

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном.

На початку зустрічі Петро Порошенко та Джоель Ліон вшанували пам’ять українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Також п’ятий Президент привітав народ Ізраїлю з Днем проголошення незалежності, який відзначається 14 травня.

Петро Порошенко висловив глибоке занепокоєння у зв’язку із найгострішим з 2014 року загостренням ситуації в Східному Єрусалимі, Секторі Газа та на Західному березі, що має наслідком людські жертви.

Він підтримав право Ізраїлю на самооборону, як і будь-якої держави відповідно до Статуту ООН.

У свою чергу Посол Ізраїлю поінформував про загрозливий розвиток безпекової ситуації в регіоні.

«На нинішньому етапі критично важливим для всіх сторін є утриматися від ескалації насильства та повернення до режиму спокою для продовження пошуку мирного вирішення конфлікту на основі відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН», – наголосив Петро Порошенко.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено безпековій ситуації на Донбасі. Зазначено на важливості консолідації міжнародних зусиль для припинення триваючої російської агресії проти України.

Критичною є необхідність зміцнення трансатлантичної єдності і солідарності як найбільш ефективного інструменту забезпечення відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Обговорено шляхи можливої співпраці в питанні протидії пандемії коронавірусу.

Співрозмовники привітали початок дії з 1 січня 2021 року підписаної п’ятим Президентом України Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем і наголосили на важливості максимального використання її потенціалу.

Петро Порошенко висловив вдячність за незмінну підтримку України з боку Держави Ізраїль.

Фото ©  Михайло Палінчак

Джерело